Незабаром уряд врегулює використання заощаджень для придбання послуг і товарів

Через місяць-два уряд ухвалить постанови, якими врегулює використання заощаджень для придбання послуг або товарів.

Про це в інтерв’ю телеканалу “Інтер” у неділю, 13 січня, повідомила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

\”Зараз ми будемо через місяць-два приймати постанови уряду, які забезпечать всі правила використання заощаджень для придбання послуг або товарів\”, – повідомила вона.

Прем’єр-міністр зазначила, що виплата компенсацій не потребує додаткових змін до законодавства.

Крім того, відповідаючи на запитання журналіста, Юлія Тимошенко запевнила, що виплата компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР не призведе до зростання інфляції.

\”Ніяких інфляційних наслідків від цієї сплати в Україні не буде, – заявила вона. – Всі ці виплати предметно розраховані міністерством економіки, міністерством фінансів, і пройшли всі необхідні експертизи\”.

\”Буквально за 10 днів роботи нового уряду нам вдалося закрити суттєву частину тіньових фінансових обігів у країні, і ми суттєво збільшили доходи бюджету. За рахунок боротьби з корупцією, ухилянням зі сплати податків і прямими крадіжками з бюджету. Від цього виникли додаткові гроші. Ці гроші ми розподілили так, щоб жодна людина не була обділена\”, – пояснила Юлія Тимошенко.