Юлія Тимошенко: Мета нашої команди полягає в тому, щоб влада не відривалась від інтелектуальної частини нашого суспільства

Юлія Тимошенко вважає, що Програма діяльності Уряду “Український прорив: для людей, а не політиків” буде недосконалою, якщо не залучити до її остаточного редагування асоціації, громадські об’єднання та організації.

Про це Прем’єр-міністр України заявила у вівторок під час громадського обговорення програми діяльності уряду.

«Мета нашої команди полягає в тому, щоб ні в якому випадку влада, Уряд не відривалися від інтелектуальної частини нашого суспільства, в принципі, не відривалися від тих людей, які мають прекрасний досвід і прекрасні знання. Бо, на жаль, Уряд сидів у своїх кабінетах, інтелектуальна частина суспільства жила своїми проблемами, і, як правило, ніколи не перетиналися ні в часі, ні в просторі», – сказала вона.

Юлія Тимошенко також висловила переконання, що Програма діяльності Уряду буде прийнята, «навіть за умов маленької переваги в парламенті – 227 голосів, де чисельність коливається плюс 1, мінус 1».

«Я переконана, що навіть незначна перевага більшості у парламенті дасть можливість ухвалити цю Програму, тому що є і робота над помилками демократичної команди, є і бажання на цей раз нічого не зруйнувати і не похитнути», – сказала вона.

«Я хотіла також, щоб після прийняття цієї Програми ми в жодному випадку не втратили зв’язок, а навпаки, крок за кроком його налагоджували, тому що стратегічні добрі наміри – це непогано, але механізми – як втілювати ті чи інші стратегічні бачення в життя – це ще набагато важливіше, ніж визначити мету», – наголосила прем’єр-міністр.

Також Юлія Тимошенко повідомила, що одразу після прийняття урядової Програми в Кабміні буде сформовано низку спеціалізованих рад, що працюватимуть з усіх напрямків роботи Уряду і тісно співпрацювати з громадськістю.

«Ми у цьому зацікавлені. Це не тому, що ми хочемо комусь зробити комплімент або якийсь реверанс. Ми зацікавлені у тому, щоб Уряд і демократична влада, не дай, Боже, знову не стали якимось хоча б сегментарним розчаруванням. Ми хотіли, щоб на цей раз у нас з вами все вийшло», – заявила Тимошенко.

«Тому наступний крок – це розробка програми дій. Це вже деталізація кожного стратегічного наміру, безпосередньо кроки, законопроекти, проекти постанов і втілення вже всіх цих наших напрацювань на організаційному рівні», – зазначила Прем’єр-міністр.