Реформа медицина Тернополя

В Тернополі започатковано заходи по реальному реформуванні охорони здоров’я. Перше – це приведено до норми кількість пологових будинків – міський пологовий будинок №1 по вулиці Замковій, 10 ліквідовано і створено на його базі Тернопільський обласний пери ментальний центр «Мати і дитина», що серйозно зменшило навантаження на бюджет міста. При цьому не звільнено жодного керівництва, а всіх праці влаштовано в новому закладі. Це реалізація програми по соціальному захисту медичних працівників.

В подальшому планується, вперше з 1991 року відкрити сучасний пологовий будинок на базі міської лікарні №3, який повинен здобувати стратегічне значення не лише в області, але і в регіоні. Фінансування створення даного об’єкту забезпечення в повному об’ємі.

Розроблено ряд заходів по втіленню указів Президента та Кабінету Міністрів України, які направлені на реальну оптимізацію охорони здоров’я міста до сучасних ринкових умов економіки із обов’язковим захистом права економіки із обов’язковим захистом права на медичну допомогу бідних і малозабезпечених верств населення.

На сьогодні Тернопіль стає фактично першопрохідцем і лідером по впровадженню інноваційних технологій в медичній галузі.

В.о. Керівника фракції «Блок Юлії Тимошенко»

в Тернопільській міській раді.

Секретар постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства та сім’ї,

соціального   захисту населення.

Артимович А.І.