Привітання Юлії Тимошенко з нагоди Дня Соборності України

Дорогі співвітчизники!

Від щирого серця вітаю Вас з величною подією в історії нашої держави — Днем Соборності України. Я глибоко переконана, що ця подія є важливою історичною віхою в боротьбі Українського народу за свободу, яка залишиться у пам’яті сьогоднішнього і прийдешніх поколінь. Проголошена на майдані перед святою Київською Софією ідея соборності ознаменувала відродження Української державності та національної гідності. Недаремно у молитві за Україну ми звертаємося до Господа: ”Боже, нам єдність подай!”. Бо як каже народ: „Там де єдність, там і сила!”

Розмаїття традицій, унікальність історичного досвіду кожного куточка України ми вважаємо не проблемою, а ознакою духовного багатства нашої країни. Ця риса стала основою для формування особливості, самобутності нашої нації.

Символічно, що цього року День Соборності збігається з 90-річчям від дня проголошення IV Універсалом Центральної Ради незалежності Української Народної Республіки. Для мене важливість цієї дати полягає у тому, що незалежність держави прямо пов’язана з її цілісністю, соборністю. Глибоко переконана, що це знає і розуміє кожен з нас. Усі соціологічні опитування доводять, що наші громадяни хочуть жити в єдиній країні, хочуть бути в мирі та злагоді.

Ми зобов’язані зробити висновки з уроків нашої історії та подбати про те, щоб Незалежність і Соборність завжди були невід’ємними атрибутами нашої держави.

У День Соборності України бажаю Вам, дорогі мої, добра та щастя, здоров’я та наснаги! В єднанні наша сила!

З повагою, Прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО