Прес-реліз

28 січня 2008 року прес-конференцію провів перший заступник голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», депутат Тернопільської обласної ради Володимир Бойко.

Прес-конференція була присвячена завершенню звітно-виборної кампанії в Тернопільській обласній організації ВО «Батьківщина».

Як повідомив Володимир Бойко: «В області завершилось проведення звітно-виборних конференцій в районних та Тернопільській міській партійних організаціях».

В 13 організація колишніх керівників переобрано головами партійних організацій. Делегати конференцій вирішили не змінювати голів Бережанської (Василь Калинюк), Борщівської (Орест Ярема), Гусятинської (Володимир Пеляк), Зборівської (Михайло Пінь), Козівської (Петро Була), Кременецької (Світлана Федишена), Лановецької (Руслана Кушнір), Монастириської (Василь Ференц), Підволочиської (Ігор Смеречинський), Теребовлянської (Уляна Пемковська), Тернопільської (Антон Костик), Чортківської (Віктор Шепета) та Шумської (Олександр Макаревич) районних партійних організацій. В Бучацькому, Заліщицькому, Підгаєцькому районах та в місті Тернополі головами обрано членів партії, які до того були виконуючими обов’язки голів. Так Бучацьку районну партійну організацію ВО «Батьківщина» очолив Олег Михайлів, Заліщицьку — Богдан Миронюк, Підгаєцьку — Ірина Баран, Тернопільську міську — Сергій Кирик. Зміна керівника відбулась в Збаразькому районі, де головою обрано Олексія Кондрацького.

27 січня відбулась звітно-виборна конференція Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». На конференцію прибули 85 із 87 обраних делегатів.

— Серед делегатів були як працівники органів влади, так і вчителі, лікарі, журналісти, приватні підприємці, — каже Володимир Бойко. — 77 делегатів мають вищу освіту. Вік делегатів також різний. Наймолодшому делегату 21 рік, найстаршому — 62 роки.

Конференція заслухала звіт голови організації Василя Деревляного про роботу в період з жовтня 2005 року по грудень 2007 року.

Обговоривши звіт голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» ХІ звітно-виборна конференція Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» визнала роботу доброю.

Постановою конференції поставлено ряд завдань для партійних організацій всіх рівнів.

— Делегати критично поставились до дій Глави Секретаріату Президента України Віктора Балоги по дискредитації першочергових заходів Уряду Ю.Тимошенко на виконання програми «Український прорив», — продовжив Володимир Бойко. — Окрім цього, було прийнято рішення щодо неухильного виконання програми партії та передвиборчих програм Блоку Юлії Тимошенко, контролю за виконанням місцевими органами виконавчої влади програми Уряду «Український прорив», покращення роботи депутатів місцевих рад, заслуховування звітів про їх роботу, а також про роботу членів партії, які займають посади в органах представницької і виконавчої влади.

Також, на конференції обговорили роботу депутатської фракції «Батьківщина», заслухали звіт контрольно-ревізійної комісії організації, обрали керівні органи і делегатів на ІХ з’їзд партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Очолювати організацію в черговий раз делегати довірили народному депутату України Василю Деревляному. За це проголосували 84 делегати із 85 присутніх.

В статутний орган організації — бюро, окрім голови Василя Деревляного обрано голову обласної ради Михайла Миколенка, голів Кременецької, Зборівської, Тернопільської, Бучацької районних організацій відповідно Світлану Федишену, Михайла Піня, Антона Костика та Олега Михайліва, заступника голови, керуючого справами виконавчого апарату Тернопільської облради Теодозія Кухарського, голову постійної комісії з питань бюджету обласної ради Михайла Шкільного та Володимира Бойка, який є помічником консультантом народного депутата України.