Місцеві державні адміністрації повинні слугувати громадам, а не одному посадовцю

В вівторок 19 лютого в БК \”Березіль\” відбулася зустріч керівництва Тернопільської ОДА з сільськими головами, головами районних рад та райдержадміністрацій. Прибула також на це величне зібрання почесний член НСНУ – баба Параска. Надуманість даного заходу стала очевидною відразу після виступів доповідачів. Сухі цифри, повна відсутність аналізу економічної ситуації в області, жодного натяку на стратегію подолання наболілих проблем.

Зустрічі з представниками практично всіх місцевих громад була організована не для  пошуку порозуміння та спільного підходу до вирішення місцевих проблем, а лише з метою переконання присутніх у тому, що голова Тернопільської ОДА є представником  виключно інтересів президента України в області. А що стосується Уряду та усіх позитивних здобутків Демократичної коаліції, то їх високопосадовець просто на зауважив. Така позиція голови Тернопільської ОДА не робить йому багато честі.

Жителі Тернопільської області беззаперечно підтримують і поважають ініціативи Президента, але аналізуючи результати дострокових виборів до парламенту у вересні 2007 року, очевидним є факт підтримки тернополянами Демократичної коаліції у форматі БЮТ+НУНС. Зрозуміло, що Тернопільщина після перемоги Демократичної коаліції, очікувала реальної зміни керівництва області, серйозних перемін у відносинах влади і простих людей. Призначення Юрія Васильовича на посаду відбулося за часу діяльності уряду Віктора Януковича, можливо тому ми на зустрічі не почули жодного слова про програму уряду «Український прорив для людей а не для політиків».