«Схаменіться, будьте люде…!»

Шевченківськими рядками звертаємося до вас, шановні журналісти Тернопільських газет.

Куди поділася та четверта влада, прозора і перевірена інформація, котру повинні знати люди. Зараз вже нікого не здивує «Нова Тернопільська газета», що кожного тижня плюндрує чесне ім’я людини, котра першою стала на захист нашої області від кумівського режиму та розбудувала ту політичну силу, якій можуть довіряти і довіряють громадяни. Підрахувати важко скільки людей на день, звертаються за допомогою чи порадою до партії «Батьківщина».

Шокуючою інформацією для нас, членів партії «Батьківщина» стали публікації у газеті, яку так часто читаємо і передплачуємо «Вільне життя +». А зокрема дивує і обурює поведінка журналістів та редактора газети, котрі розміщують і доносять до людей ганебну брехню про існування, якоїсь новоствореної «Справедливої Батьківщини» чи про те який гарний хлопець Сергій Тарашевський і який водночас поганий нардеп Василь Деревляний.

Ми вже не дивуємося, листаючи сторінки «Нової Тернопільської газети», адже кожен зрозумів, що це цілеспрямована провокація і ганебна війна проти керівництва нашої партії в області, адже саме наші депутати ще можуть і стараються завадити бізнесовим кланам розкрадати землі та майно області. А от ті «гарні хлопці» давно махнули рукою на людей та майбутнє покоління,  дбаючи лише про власне матеріальне збагачення.

У «Вільному житті» від 20 лютого 2008 року №14 жирним шрифтом написаний заголовок «Сергій Тарашевський – людина, котра вміє працювати». Шановна громадо, то що ж тільки він на всю область єдиний вміє працювати?! А чого тільки вартує розповідь про те як Тарашевський допомагав партії на час виборів, складається враження, що якби не він, то не було б нашої перемоги в області. Серед нас безліч людей, котрі активно працювали під час виборчої компанії, та признаємося вам чесно, пане Сергій ні вас, ані вашої допомоги ми жодного разу не побачили і не відчули. Яку ж зараз ти маєш наглість, щоб від імені Юлії Тимошенко та Олександра Турчинова закликати людей і переконувати в тому, що сам же придумав. Від зоряної хвороби та манії величі вам потрібно лікуватися Сергію Олександровичу, адже роблячи добрі справи, виховані та добрі люди не хваляться на куплених сторінках газет.  Та й де ж ті добрі справи? Що ж доброго ви зробили, відбираючи в тернополян дачі за безцінь, обманюючи своїх працівників, сере яких були і ваші колишні однопартійці. Серед нас є молоді люди, котрі ще при відкритті перших магазинів «Торговий світ» влаштовувалися на обіцяні 600-700 гривень заробітної платні, а в результаті отримували 70 гривень. А політика там велася така: всі зіпсовані товари, за які були заплачені гроші виробникам списувалися на заробітні плати працівникам. Кадри все мінялися, адже мало кого задовольняла така заробітна плата. Можливо зараз ви вже і на вищому рівні, але ж це лише завдяки таким людям як ми, яких ви просто використали. Варто зауважити інше, на сторінках газет ви хизуєтеся, що піднімаєте економіку України, але ж чому не сплачуєте тих податків, що вимагає держава, таким чином наповнюючи бюджет. Для прикладу візьмемо одне з сіл Тернопільської області, де водночас є два магазини «Торговий світ» та невеличкий магазин жительки села, який вона тримає ще, мабуть, від радянських часів. Так пан Сергій оформив приватним підприємцем одного з своїх працівників і вві єдину систему оподаткування, отже сплачує податку всього 200 гривень на місяць. В «Торговому світі», про який йде мова працює п’ять чоловік, а офіційно ніхто не отримує зарплати, звідси цікаво, які ж пенсії на майбутнє ці люди  будуть мати…У маленькому магазині жительки села працює один продавець офіційно оформлений і власниця сплачує по загальній системі оподаткування, а це майже 40% від доходу. Чим же тоді хвалитися великому бізнесмену, краще б приклад брав з простих людей.

Але ж є така поговірка «Що виховали, те й маєте!». Це вже до пані Тетяни Тарашевської відноситься, яка у «Вільному житті» пише лист до Василя Деревляного і виправдовує свого сина. Серед нас є жінки-матері, які як матір вас ще можуть зрозуміти, адже для своєї дитини батьки готові піти і на обман і на будь-який злочин. Зате як вчитель, педагог перш за все ви мали б розуміти, що брехнею і брудними інтригами ні ви, ані ваш син не здобудете поваги чи довіри людей. А от засуджуючи інших, ви лише плюндруєте себе.

Всі ми, члени партії, до якої давно входимо шануємо і щиро поважаємо Василя Деревляного як добру, принципову та чесну людину, котра зорганізувала сильну команду у Тернопільській області. І саме ця команда, на чолі з Деревляним заслужила довіру і повагу людей. Як випробування були для всіх членів команди ці дострокові вибори. Випробування на витривалість, відданість  та єдність. Не всі витримали і серед слабших, піддалися на спокусу владою та грошима і члени так званої новоствореної «Справедливої Батьківщини».

Члени партії ВО «Батьківщина» Тернопільської області (33 підписів)