У Ходачкові відсвяткували День народження Лесі Українки

До Дня народження славетної поетеси Лесі Українки у школі села В. Ходачків провели урочистий читацький захід. Організувала святкування для учнів початкових класів школи активний член партії «Батьківщина» Ольга Іванівна Деркач, вчитель початкових класів.

—    Таких талановитих та видатних патріотів нашої Батьківщини як Леся Українка повинні знати всі, адже знайомитися з історією, героями, видатними постатями та традиціями свого краю треба ще змалечку, — каже Ольга Іванівна.

На участь у читанні поезії української поетеси діти записувалися напередодні. Для третьокласників біографію Лесі Українки та коротко про її творчість і життєвий шлях розповіли учні старших класів, які й входили до комісії журі. Призові місця у конкурсі на декламування поезії зайняли: Фалінська Оля, Жигальська Уляна, Скрип’юк Олеся та Павелко Ярина. Дівчаток, організатор заходу нагородила зошитами, календарями, блокнотами від партії «Батьківщина».

— Нещодавно партія БЮТ у Тернопільській області перечислили нам дві тисячі гривень, які ми плануємо використати на реставрацію музею ім. Тимофія Бордуляка, який проживав у нашому селищі, — розповіла Ольга Деркач.

Також, найближчим часом партією буде організована поїздка до пам’ятників відомих діячів та митців нашого краю для дітей зі шкіл районів Тернопілля. Цю ідею діти радісно підтримали і пообіцяли підготувати подібний літературно-історичний захід про Тимофія Бордуляка, пам’ятник якому споруджений у В. Ходачкові.