Кременеччину відвідав Ярослав Федорчук

На зустріч з громадою Кременецького району завітав заступник голови Блоку Юлії Тимошенко Ярослав Петрович Федорчук. При спілкуванні з депутатами місцевих рад Кременецького району від партії «Батьківщина» та журналістами області Ярослав Петрович зачепив багато важливих питань з діяльності демократичної коаліції у Верховній Раді, програми Уряду» Український прорив», а також давав відповіді і поради про роботу на місцевому рівні.

Одне з найважливіших питань, які потрібно вирішити, зазначив народний депутат — це відновити діяльність Верховної Ради і першочергово прийняти Урядову програму та бюджет на 2008 рік.

Зараз опозиційний табір різноманітними способами тормозить роботу Уряду. То вони роздувають проблему довкола вступу в НАТО, то покривають пафосом виплати ощадбанків, а ще блокують сесійні засідання, чи то закривають в кабінеті Яценюка, без якого сесія не може розпочатися, — розповідає Ярослав Петрович. — Окрім таких діянь опозиції, не менше нас тривожить позиція деяких нашоукраїнців, а особливо у місцевих радах.

Про створення нової партії пан Федорчук, запевнив, що такі дії керівника секретаріату президента Балоги напередодні президентських виборів лише ускладнять ситуацію і рейтинг Ющенка. Відтак у місцевих радах, особливо люди Балоги зараз відмовляються від виконання Програми Уряду, а відповідно і цілеспрямовано працюють для пониження рейтингів БЮТ, напередодні виборів.

Якщо такою ситуація буде надалі, то не виключено, що Юлія Володимирівна буде висувати свою кандидатуру на пост президента України, — прокоментував Ярослав Федорчук.

На рахунок виплат ощадбанками, народний депутат в черговий раз запевнив, що без виключення всі вкладники отримають обіцяні гроші.

Мене зовсім не дивує те, що люди, почувши про виплату масово подалися до кас ощадбанків. А справа в тому, що громада зневірилася у владі, від якої люди вже швидше чекають бездіяння, ніж рейдерство, обман та корупцію, — каже пан Ярослав. — Зате ми готові до рішучих дій, аби очистити ряди Верховної Ради та місцевих рад від тих депутатів, котрі працюють для власного збагачення.

Для прикладу у Тернополі, продовжив Ярослав Федорчук, вже створилася якась незрозуміла організація, яка незаконно використовує логотипи нашої політичної сили. Як відомо, цю організацію створили виключені з партії депутати, котрі прагнуть втриматися на стільцях депутатів Тернопільської міської ради і продовжувати привласнювати землю громади. Як голова контрольно-ревізійної комісії партії Ярослав Петрович особисто займався внутріпартійним розслідування по заявах Василя Деревляного та Григорія Омельчинка, який відстоював інтереси Тарашевського та компанії.

Хочу зазначити, що результати моєї перевірки однозначні і беззаперечні. Я переконаний, що Василь Тимофійович не відповідає жодному з пунктів звинувачень в його адрес зі сторони виключений з партії депутатів міської ради, — запевнив пан Федорчук. — А через тиждень-два цих депутатів буде позбавлено депутатських мандатів за рішенням ЦВК.

Наприкінці зустрічі пан Ярослав презентував кременчанам свою книгу «Волиняни». Оскільки, автор народився та виріс на Волині, він написав історичну розповідь про своє життя та оточення. Ярослав Петрович з задоволення висловив теплі слова на перших сторінках новим власникам книг.