Заява

Ради депутатської фракції «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання

10 березня 2008 року, за дорученням голови Тернопільської обласної державної адміністрації Чижмаря Ю.В. депутатам Тернопільської обласної ради, членам фракції «Батьківщина» повідомлено про те, що голова ОДА скликає засідання фракції у вівторок 11 березня 2008 року.

Депутатська фракція «Батьківщина» є самостійною, в прийнятті своїх рішень керується чинним законодавством, статутними документами партії ВО «Батьківщина», волею виборців і не потребує жодних рекомендацій чи вказівок керівництва облдержадміністрації.

Депутатська фракція «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання вважає, що голова облдержадміністрації Чижмарь Ю.В. беручи на себе ініціативу скликання засідання депутатської фракції вчиняє дії, які перевищують покладені на нього законодавством повноваження та втручається в роботу найбільшої депутатської фракції в обласній раді.

Крім того, фракція «Батьківщина» вважає, що скликання засідань постійних комісій обласної ради керівництвом Тернопільської ОДА є втручанням в роботу вищого представницького органу в області — Тернопільської обласної ради.

Ми, члени Ради фракції «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання заявляємо про недопустимість втручання в роботу депутатів обласної ради та їх об’єднання будь-яких посадовців, навіть, голови облдержадміністрації.

Прийнято на засіданні Ради фракції «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання 10 березня 2008 року