Заява

депутатської фракції «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді

Депутатська фракція «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання неодноразово звертала увагу на неналежну роботу місцевих органів виконавчої влади на Тернопіллі. Не покращилась робота Тернопільської ОДА і з призначенням її головою Ю.Чижмаря.

Забувши про вирішення термінових проблем області, єдиним пріоритетом голови облдержадміністрації стало вирішення виключно кадрових питань. Не зважаючи на те, що вже пройшло 4 місяці з моменту призначення Ю.Чижмаря спочатку виконуючим обов’язки голови ОДА, а після погодження його кандидатури з корумпованим урядом В.Януковича — головою адміністрації, перехід до покращення соціально-економічного стану області не відбувся.

До числа нових підлеглих Ю.Чижмаря ввійшли люди, які своєю роботою дискредитують високий статус державного службовця.

Так, першим заступником начальника Головного фінансового управління Тернопільської ОДА призначено З.Щепановського, бізнес якого облаштований на незаконному будівництві та самовільному захопленню земельних ділянок.

Зовсім недавно заступником голови Тернопільської обласної державної адміністрації з гуманітарних питань став Ф.Шевчук, який в минулому був активістом комуністичних рухів ще «совєтської» України, а пізніше вірно служив всім чільникам влади, які поступово змінювались. В черговий раз він перефарбувався і після Помаранчевої революції.

Будучи послідовником Глави Секретаріату Президента України В.Балоги, Ю.Чижмарь, як і колись в рядах СДПУ (о) займає деструктивну позицію по відношенню до коаліції демократичних сил у Верховній Раді України та Уряду, політичних сил, які користуються довірою серед жителів області. Відсутність підтримки голови облдержадміністрації найбільшими політичними силами області призводить до повного ігнорування волі громадськості.

Вже в кожному районі області з боку голови Тернопільської ОДА Ю.Чижмаря дано чимало обіцянок, які не мають ані економічного, ані політичного підґрунтя. В діях керівника виконавчої гілки влади в Тернопільській області відсутня будь-яка послідовність та конструктивізм.

Депутатська фракція «Батьківщина» вважає, що необґрунтованою та неприпустимою є постійна критика з боку Ю.Чижмаря дій Кабінету Міністрів України, очолюваного Ю.Тимошенко, коаліції демократичних сил у Верховній Раді України. Ми вважаємо, що такі дії спрямовані на підрив авторитету держави та її управлінських інститутів.

Ю.Чижмарем блокується на теренах Тернопільської області впровадження програми Уряду «Український прорив: для людей, а не політиків» та висвітлення інформації про роботу Кабміну.

Також перевищенням своїх повноважень з боку Ю.Чижмаря вважаємо втручання в роботу Тернопільської обласної ради та її депутатів.

Депутатська фракція «Батьківщина» заявляє про недопустимість подальшого перебування Ю.Чижмаря на посаді голови Тернопільської обласної державної адміністрації, оскільки вважає, що це може призвести до занепаду соціально-економічного стану області.

Тернопільщина має достатньо кваліфікованих та авторитетних людей, які, очоливши місцеву виконавчу гілку влади, змогли б вивести область на належний рівень.

Прийнято на засіданні депутатської фракції «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання 12 березня 2008 року