Робота депутатської фракції «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді залишається послідовною

Фракція «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді завжди діяла і діятиме надалі виключно в інтересах виборців, котрі делегували нас у високий представницький орган. Позиція фракції була та залишається зрозумілою всім жителям краю. Першочергове завдання, яке ми перед собою ставимо і послідовно впроваджуємо в життя – це допомога кожній окремій людині у вирішенні її проблем. Чітка незмінна позиція депутатів фракції «Батьківщина», безкомпромісність у прийнятті важливих для краю рішень доводить до істерики тих, котрі звикли жити та збагачуватися користуючись довірливістю Тернопільської громади.

Ще на першому пленарному засіданні Тернопільської обласної ради V скликання наша команда отримала шалений супротив старої влади, представники якої, комфортно почувають себе під прапорами демократичних політичних сил.

Активності голови Тернопільської обласної ради Михайла Миколенка може позаздрити будь-яка молода людина. Він не закрився у владних кабінетах, а підкотивши рукави взявся до роботи.

Типове положення про аукціони, благоустрій сіл, повернення аеропорту, надання гуртожитків жителям, поїздки по селах для того, щоб взнати проблеми громади, а після цього — поїздки по міністерствах для того, щоб ці проблеми вирішити, організація та участь круглих столів з головами міст і сіл Тернопільської області та багато іншого зробила обласна рада за час керівництва нею Михайла Миколенка та діяльності найбільшої фракції «Батьківщина».

За тривалим протистоянням обласної ради та облдержадміністрації спостерігали всі жителі області, не раз люди зверталися до нас із проханням пояснити причини суперечок. Причина була дуже проста, ми не могли і не будемо миритися з злочинною бездіяльністю виконавчої влади на теренах Тернопільщини.

За неповних два роки  наша команда, згуртована головою Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василем Деревляним досягла достатньо вагомих результатів. Незважаючи на всю наклепницьку та провокаційну кампанію організовану проти діяльності ВО «Батьківщина», нашого лідера Юлії Володимирівни Тимошенко на позачергових виборах у вересні 2007 року жителі області відали свою підтримку нашій політичній силі, підтримавши наші дії та нашу позицію.

Минулого тижня, черговий раз, наші опоненти вдалися до провокації. У багатьох засобах масової інформації надруковані принизливі матеріали проти голови облради та депутатів. Вкотре громадськість може спостерігати за спробою маніпулювати свідомістю людей та перекручувати очевидне.

Нашу політичну силу безпідставно звинувачують у «подвійних стандартах». Ми розуміємо, що весь цей шквал бруду спровокувала заява, про втручання в роботу фракції «Батьківщина» та критика дій голови Тернопільської ОДА Чижмаря Ю.В., а також небажання голови обласної ради і депутатів приймати участь в розправі над колегами з фракції «Національний вибір». Народний депутат Михайло Полянчич, коментуючи ситуацію, прирівняв депутатів Тернопільської обласної ради, представників Конгресу Українських Націоналістів до депутатів–зрадників у Київській міськраді. Враховуючи те, що більшість у Київраді розкрадала майно громади, а більшість в Тернопільській обласній зупинила розкрадання і розпочала процес повернення майна громаді, такий коментар свідчить лише про упередженість та незнання ситуації паном М. Полянчичем. А недавній вихід самого Михайла Полянчича з партії «Наша України», за списками якої він проскочив до Верховної ради України, напевно можна трактувати, як зраду. А факт не підтримки проведення перевиборів Київського міського голови та Київської міської ради говорить про те, що М.Полянчич є прихильником розбазарювання земель громади.

Заполітизованою та упередженою, на нашу думку, є позиція прокурора області Юрія Голуба, котрий своїми діями примушує депутатів та голову облради підтримати «сумнівне» рішення територіальної виборчої комісії, яке на сьогоднішній день оспорюється в суді.  За роз’ясненнями з цього приводу ми звернулися до Центральної виборчої комісії та Генеральної прокуратури.

Що стосується критики дії голови Тернопільської ОДА то у нас є малі сподівання на те, що Юрій Чижмарь безпосередньо виконуватиме програму Кабінету Міністрів України «Український прорив: для людей, а не політиків» на Тернопільщині, а також сприятиме наведенню порядку в органах виконавчої влади області. Для виконання таких ініціатив ми готові надати йому повну нашу підтримку.

Ми депутатами Тернопільської обласної ради обрані за списками Блоку Юлії Тимошенко відчуваємо постійну підтримку зі сторони наших прихильників, кількість яких з кожним днем збільшується, тому і надалі у своїй роботі орієнтуватимемося не на примхи високопосадовців, а на потреби та проблеми жителів Тернопільщини.

Ми нікому не дозволимо принижувати депутатів обласної ради та шляхом тиску і шантажу перетворити  депутатський корпус обласної ради у покірливий «придаток» до корисливих чиновників.

Рада фракції «Батьківщина»

в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання