Заява

Депутатська фракція «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання в черговий раз заявляє про безпрецедентний тиск, який здійснюється з боку прокуратури Тернопільської області на депутатів облради та на обласну раду в цілому.

Прокуратура Тернопільської області стала інструментом в руках верхівки однієї політичної сили.

Депутатська фракція «Батьківщина» вважає, що дії прокуратури Тернопільської області на задоволення корпоративних інтересів окремих осіб, вносять дестабілізацію в діяльність Тернопільської обласної ради, що має свій негативний вплив на суспільні процеси, які відбуваються в області.

Позиція прокуратури носить замовний характер та є однобокою, захищаючи інтереси виокремленої структури, а не закону.

Своїм втручанням в політичні процеси прокуратура забуває про виконання завдань, покладених на неї законодавством.

Розглядаючи чисельні звернення депутатів місцевих рад, обраних від Блоку Юлії Тимошенко, що стосуються відвертого порушення чинного законодавства, в тому числі посадовими особами місцевих органів виконавчої влади, прокуратура обмежується поверхневими відписками, на що неодноразово зверталося увагу у сесійній залі обласної ради.

Одним із останніх фактів потурання працівниками прокуратури закону є бездіяльність заступника прокурора м. Тернополя Г.Б.Василишин під час сесії Тернопільської міської ради, що відбулась 18 березня цього року.

Заступник прокурора м. Тернополя Г.Б. Василишин, яка брала участь в роботі сесії Тернопільської міської ради не запобігла прийняттю незаконного рішення, а навпаки, закликала депутатів проголосувати за нього.

Від такої бездіяльності представника керівного складу органів прокуратури бюджет міста, а отже і громада, недоотримає близько 100 мільйонів гривень.

Мабуть заступник прокурора м. Тернополя Г.Б.Василишин забула про те, що прокуратура здійснює нагляд за додержанням і правильним застосуванням законів, а не сприяє їх порушенню.

Прикладів таких діянь можна наводити безліч. Прикро, що з боку прокурора Тернопільської області немає жодної реакції на подібні дії своїх підлеглих. Ми сподіваємось, що їм буде дана належна оцінка компетентними органами.

Ми, депутати Тернопільської обласної ради, члени депутатської фракції «Батьківщина» констатуємо, що прокуратура Тернопільської області на сьогоднішній день перетворилась із правоохоронного органу в приватну адвокатську структуру окремих осіб.

Незважаючи на втручання в роботу вищого представницького органу області та тиск на голову облради, ми запевняємо, що своєю послідовною роботою та безкомпромісною позицією і надалі будемо відстоювати інтереси області та її жителів.

Дана заява направляється Президенту України, Прем’єр-міністру України, Генеральному прокурору України, в комітет Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, в засоби масової інформації.

Прийнято на засіданні депутатської фракції «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання 26 березня 2008 року

Підтримано депутатською фракцією «Національний вибір» в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання