Юлія Тимошенко: Досягнення Уряду конвертуються в доходи людей

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що всі економічні досягнення Уряд конвертує в доходи громадян.

Виступаючи на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України, присвяченому 100 дням його діяльності, Юлія Тимошенко звернула увагу на зростання реальних доходів населення за час роботи її Уряду. “Ми все, що заробляємо сьогодні, спрямовуємо в першу чергу на економічне зростання, а потім на збільшення реальних доходів людей”, – заявила Юлія Тимошенко. За її словами, показник зростання реальних доходів населення сьогодні складає 23,4% порівняно з відповідним періодом минулого року, приріст реальної заробітної плати – 15,5%, і це враховуючи інфляційні процеси, які залишились в спадщину від попереднього Уряду.

Юлія Тимошенко також повідомила, що за 100 днів своєї роботи Уряду вдалося майже на 30 млн. грн. скоротити заборгованість із виплати заробітної плати, а згідно з прогнозами, протягом півроку ця заборгованість буде повністю ліквідована.

Окрім того, Прем’єр-міністр України обіцяє, що Уряд й надалі підвищуватиме мінімальну заробітну плату громадянам. За її словами, станом на квітень, мінімальна зарплати вже підвищена на 31,3%: “ми і далі робитимемо так, щоб люди ставали заможнішими, а ціни були приборкані і ставали нижчими”. Юлія Тимошенко також пообіцяла, що до кінця поточного року Уряд планує вийти на значну позитивну динаміку росту мінімальної заробітної плати для працівників бюджетної сфери.

Також за словами Прем’єр-міністра України, Уряд за період своєї діяльності провів роботу з диференціації виплат пенсій. Таким чином в середньому по Україні пенсії зросли на 37%. При цьому Юлія Тимошенко запевнила, що вже з 1 квітня в країні не буде жодного пенсіонера, який би отримував пенсію, меншу прожиткового мінімуму.