ВО \”Батьківщина\” не піддаватиметься на провокації

Вчора, 02 квітня 2008 року, членами незареєстрованої громадської організації «За справедливу Батьківщину» було заявлено про те, що нібито на них чиниться тиск з боку Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та її представників.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» заявляє про те, що не має на меті чинити тиск на будь-кого із громадян, в тому числі — осіб, які вважають, що є активістами Блоку Юлії Тимошенко, хоч і не мають відношення до нього.

З приводу побиття автомобіля депутата Тернопільської міської ради Побера І.М. заявляємо, що наша політична організація ніколи не вдавалась і не вдаватиметься до такого способу з’ясування відносин. Ми користуємось виключно законними методами врегулювання конфліктів. А випадок, який стався, на нашу думку, є нічим іншим, як провокацією з боку представників незареєстрованої ГО «За справедливу Батьківщину».

Варто зауважити, що Побер І.М. в розмовах із колегами депутатами, представниками різних депутатських фракцій, заявляв про те, що планує змінити скло свого автомобіля. Крім того цікавим є той факт, що в автомобілі пошкоджено лише скло, при цьому не зачепивши якоїсь іншої деталі чи частини автомобіля. Тобто, по склі автомобіля Побера І.М. хтось бив акуратно, так, щоб не завдати збитків власнику.

Справді, в інтерв’ю голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина», народного депутата України Деревляного В.Т., опублікованому в місцевій пресі 02 квітня цього року ідеться про те, що партійна організація в разі втручання в її роботу, повторить події 1997 року.

Оцінюючи заяву голови незареєстрованої громадської організації «За справедливу Батьківщину» Білика І.П. про те, що він із подій 1997 року пригадує лише замахи на осіб із кримінальним авторитетом, які в той час були відомі своїми кримінальними діяннями відразу стає зрозумілим те, що члени незареєстрованої ГО «За справедливу Батьківщину» були далекими в той час від політики і цікавились виключно кримінальними явищами.

Нагадаємо, що 1997 рік став для Тернопільщини часом політичної активності, спрямованої на супротив кучмівському режиму і відстоювання прав громадян. І саме політичні акції 1997 року готова повторити Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Щодо побоювань окремих осіб того, що партійці Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» вчинятиму замах на їх життя чи здоров’я, ми в черговий раз заявляємо про те, що методи нашої роботи є виключно законними.

Варто зазначити, що незареєстрованою громадською організацією «За справедливу Батьківщину» неправомірно використовується символіка Блоку Юлії Тимошенко. Відповідно до Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» зареєструвала згадувану символіку в Державному департаменті інтелектуальної власності, про що видане свідоцтво № 85690.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» повідомляє про свою непричетність до пошкодження вивісок незареєстрованої громадської організації. Встановлення правомірності використання символіки також встановлюється законними шляхами.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» заявляє, що і надалі свою діяльність буде здійснювати виключно в правовому полі, не порушуючи чинного законодавства та прав громадян.

Одночасно заявляємо про те, що всіма дозволеними законодавством методами ми не дозволимо втручатись в роботу партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» з боку осіб, які не мають до неї жодного відношення.