Хто стоїть за втручанням в роботу ТОО ВО \”Батьківщина\”

У неділю, 06 квітня жителі м. Тернополя спостерігали за примітивним фарсом широко розрекламованим місцевими ЗМІ. Декілька сотень людей, які переважно були працівниками ТОВ «Ровекс», ТОВ «АрсКераміка» під загрозою зменшення фонду заробітної плати та можливого звільнення, були змушені слухати близько десятка виступів ображених на нардепа В.Деревляного осіб.

Те, що відбулось 06 квітня на Театральному майдані в місті Тернополі носило зовсім не політичний, а виключно театралізовано-комерційний характер.

Об’єднавшись навколо задуму «облити брудом» голову Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» В.Деревляного, зграйка ораторів влаштувала конкурс на найобразливіший вислів в його сторону. Володіння ораторським мистецтвом проявили навіть ті, хто через свою обмежену грамотність ніколи не наважувався на публічний виступ.

Кошти спонсорів заходу відпрацьовувались добросовісно, забуваючи про мораль, етику, порядність, людяність. Адже всім відомо, що хто платить гроші, той і замовляє пісню. Тому, в цей день всі співали для великих меценатів — родини Тарашевських.

Дозволити замовляти для себе оди на Театральному майдані, а також в багатьох концертних залах родина Тарашевських може з того часу, як прихватила в місті Тернополі земельну ділянку, площею всього близько 9 гектарів, комерційна вартість якої сьогодні становить 10 мільйонів доларів США. Тож за такі гроші будуть співати не тільки З.Лях, В.Воронін, Н.Михно, А.Веретельник, а й такі прославлені особи як В.Колінець та Я.Демидась.

Не зважаючи на те, що більшість виступаючих заявляли про свою безпосередню участь у роботі партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», офіційно заявляємо, жоден з них на протязі останніх півроку не перебували в рядах нашої партії, а дехто взагалі ніколи і не планував вступати в неї.

Реформуванням нашої партійної організації почали займатися:

Тарашевський С.О. та його мама — ніколи не перебували  в рядах ВО «Батьківщина». Сформували свої статки на основі захоплення комунального майна, заниження заробітної платні своїм працівникам та ухиляння від сплати податків. Останнім часом приступили до захоплення земельні ділянки в особливо великих розмірах.

Білик І.П. — ніколи не перебував  в рядах ВО «Батьківщина». Статки планує заробити допомагаючи родині Тарашевських захоплювати земельні ділянки.

Смакоуз Ю.Г. — ніколи не перебував  в рядах ВО «Батьківщина». Статки заробив за рахунок будівництва на самозахоплених земельних ділянках.

Воронін В.М. — ніколи не перебував  в рядах ВО «Батьківщина». Невдалий поет. Відзначився написанням пасквілів на В.Деревляного, під якими боїться підписатись. Лауреат Тарашевської премії, нагороджений іменним ноутбуком з боку мецената Тарашевського.

Побер І.П. — виключений із лав партії ВО «Батьківщина» за використання мандата депутата Тернопільської міської ради для корисливих цілей.

Лазар А.І. — виключений із лав партії ВО «Батьківщина» за використання мандата депутата Тернопільської міської ради для корисливих цілей. Самозахоплює земельні ділянки в Зборівському районі (згідно інформації, опублікованої в Тернопільських ЗМІ за підписом В.Колінця).

Колінець В.В. — ніколи не перебував  в рядах ВО «Батьківщина». За певну суму коштів може і написати статтю, і виступити на мітингу з будь-якою інформацією.

Михно (Галицька, Дзюбан) Н.В. — виключена з партії за власним бажанням в 2006 році через повну втрату довіри серед членів партії та жителів м. Теребовля. Після 2006 року перебувала в декількох партіях почергово.

Михно В.М. — виключений з партії в 2006 році через переслідування корисливих  інтересів. На даний момент представляється помічником народного депутата Поялнчича М.

Лях З.П. — виключений з партії в 2007 році за переслідування корисливих інтересів на посаді голови районної ради. Спробував перетворити Збаразьку районну партійну організацію ВО «Батьківщина» на сімейний клуб. Повністю втратив довіру як серед однопартійців, так і серед жителів Збаразького району.

Тишківський Л.Й. — виключений з партії в 2005 році за повне невиконання покладених на нього обов’язків голови районної партійної організації. В 2006 році до Тишківського Л.Й. застосовано імперативний мандат.

Веретельник А.Д. — виключена з партії в 2006 році за повне невиконання покладених на неї обов’язків голови районної партійної організації.

Демидась Я.Р. — ніколи не перебував  в рядах ВО «Батьківщина». Агент «совєтського» КДБ. Ініціатор чисельних міжконфесійних конфліктів. Професійний провокатор. За певну суму коштів може і написати статтю, і виступити на мітингу з будь-якою інформацією.

З викладеного стає зрозуміло, що ніхто з осіб, які є пропагандистами реформування партії ВО «Батьківщина» немає жодного відношення до неї.

Як 02 квітня під час прес-конференції, так і пізніше, 06 квітня — під час мітингу на Театральному майдані, члени незареєстрованої громадської організації «За справедливу Батьківщину» заявили про те, що нібито на них чиниться тиск з боку Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та її представників. Виною всіх їхніх проблем, як особистих, так і професійних вони вважають В.Деревляного.

Справді, в інтерв’ю голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина», народного депутата України Деревляного В.Т., опублікованому в місцевій пресі 02 квітня цього року ідеться про те, що партійна організація в разі втручання в її роботу, повторить події 1997 року.

Оцінюючи заяву голови незареєстрованої громадської організації «За справедливу Батьківщину» Білика І.П. про те, що він із подій 1997 року пригадує лише замахи на осіб із кримінальним авторитетом, які в той час були відомі своїми кримінальними діяннями відразу стає зрозумілим те, що члени незареєстрованої ГО «За справедливу Батьківщину» були далекими в той час від політики і цікавились виключно кримінальними явищами.

Нагадаємо, що 1997 рік став для Тернопільщини часом політичної активності, спрямованої на супротив кучмівському режиму і відстоювання прав громадян. І саме політичні акції 1997 року готова повторити Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Варто зазначити, що в 1997 році проти сьогоднішнього народного депутата України Деревляного В.Т. та декількох його колег виключно на політичних мотивах було порушено ряд кримінальних справ. Цікаво, що жоден із виступаючих 06 квітня на театральному майдані не брав активної участі в політичних акціях 1997 року, а тихенько відсиджувались по-домівках, а дехто рекетирськими методами заробляв свій стартовий капітал для майбутнього бізнесу. Навіть на той час відомі в області громадські діячі В.Колінець та Я.Демидась говорячи про кучмівський режим уникали будь-яких утисків через те, що не говорили правду, зараз же вони щиро дякуючи спонсорам активно виступають проти тих демократичних процесів, які відбуваються в області та втручаються у внутрішню роботу партії ВО «Батьківщина».

Варто зазначити, що незареєстрованою громадською організацією «За справедливу Батьківщину» неправомірно використовується символіка Блоку Юлії Тимошенко. Відповідно до Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» зареєструвала згадувану символіку в Державному департаменті інтелектуальної власності, про що видане свідоцтво № 85690.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» заявляє, що і надалі свою діяльність буде здійснювати виключно в правовому полі, не порушуючи чинного законодавства та прав громадян.

Одночасно заявляємо про те, що всіма дозволеними законодавством методами ми не дозволимо втручатись в роботу партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» з боку осіб, які не мають до неї жодного відношення.