Доповідна записка

В черговий раз, через неправочинні дії Тарашевського С.О., на ім\’я голови ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного надійшла доповідна записка. Цього разу через незаконне голосування про виділення земельної ділянки у Збаразькій районній раді.

Ставлю Вас до відома про «антибютівську» діяльність значної частини депутатів Збаразької районної ради на чолі з Ляхом З.П. Так, 17.04.2008 року на сесії районної ради винесений проект рішення №17 «Про погодження місця розташування земельної ділянки для будівництва туристично-розважально-торгово-виробничого комплексу «Збираж» на території Старозбаразької сільської ради» по клопотанню ТзОВ «Родина Тарашевських». Не дивлячись на мій виступ з посиланням на статтю 127 б Закону України «Про державний бюджет на 2008 рік», згідно якого набуття права оренди земельних ділянок здійснюється виключно на конкурсних засадах (аукціон) та закликом до депутатів районної ради (особливо від БЮТ ) не голосувати за дане рішення, питання за сприяння голови Збаразької райради Ляха З.П. було поставлене на голосування і підтримане більшістю депутатського корпусу. При цьому Лях З.П.неодноразово заявляв, що думка депутата Кондрацького О.М., тобто моя, не має нічого спільного з думкою фракції БЮТ (а вірніше, родини Ляхів). Особливу активність при обговоренні даного проекту рішення проявив депутат від фракції БЮТ Вороблевський Б.І., який після голосування одразу залишив зал засідань. Сесійне засідання проходило в присутності помічника прокурора Збаразького району Кибалюк М.В., яка не відреагувала на моє прохання прокоментувати законність даного рішення, а після голосування по даному проекту рішення одразу ж залишила зал засідань. Більшість членів фракції БЮТ були відсутні на сесії, а з присутніх були депутати: Вороблевський Б.І., Побігушко Г.М., Студницький Б.М., Марцинишин В.А., Галенда Ю.В., Дідух Г.А., Барабаш М.Т., Маслюх П.О., Овод Б.О., Ільчук О.В., Музя Б.В., Батюк І.Б. Не дивлячись на мої багаторазові звернення, тільки депутат Марцинишин В.А. і я не підтримали даного рішення. Перед сесією районної ради збори фракції не проводились і рішення по голосуванню з даного питання не приймалось. Фракції НУНС і УНП одноголосно підтримали дане рішення. В кулуарах члени фракції НУНС заявили мені, що на засіданні фракції голова обласної організації НУНС Мандзій П.В. серйозно попередив про наслідки, якщо хтось з членів фракції проголосує проти.

Виходячи з вище вказаного, вважаю в подальшому таке положення нетерпимим, а дії частини депутатів фракції БЮТ в районній раді і голови районної ради Ляха З.П., таки­ми, що направлені на дискредитацію Блоку Юлії Тимошенко в очах жителів району. Для виходу з даної ситуації пропоную:

1. Виключити з членів партії ВО «Батьківщина» та позбавити депутатських мандатів депутатів фракції БЮТ в районній раді, які голосували всупереч закону відносно виділення землі виключно на аукціонах (Вороблевського Б.І., Студницького Б.М., Галенду Ю.В., Дідух Г.А., Маслюха П.О., Ільчука О.В., Батюка І.Б, Овода Б.О., Музю Б.В.).

2. Провести розподіл фракції на дві частини згідно п.2.9. «Положення про депу­татські фракції БЮТ», позбавивши права частину фракції, яка веде «антибютівську» полі­тику носити назву «Блоку Юлії Тимошенко».

3. Інформувати обласні організації партій НУ і УНП про незаконні дії їхніх депута­тів в Збаразькій районній раді.

20 квітня 2008 р.

Голова Збаразької ВО«Батьківщина» О.М.Кондрацький