Новий начальник КРУ Ігор Романків розповів про роботу управління в першому кварталі

Про діяльність контрольно-ревізійного управління в Тернопільській області за час своєї роботи на посаді виконуючого обов’язки начальника КРУ розповіві Ігор Романків, який також є депутатом Тернопільської обласної ради та очолює фракцію «Батьківщина» в облраді.

Насамперед пан Ігор Романків привітав усіх присутніх з Днем матері та Днем перемоги, а також похвалив працівників КРУ області за професіоналізм та відданість своїй справі.

Протягом першого кварталу 2008 року вже проведено 121 ревізію на обєктах контролю всіх форм власності, до того ж у 109 з них виявлено фінансові порушення, — розповів пан Ігор. — Загальна сума фінансових порушень, що призвели до втрат, становить 2,9 млн.грн. , а це на 0,5 млн. грн.. більше, ніж за відповідний період минулого року.

Як наголосив Ігор Романків в даний час працівники контрольно-ревізійного управління в області проводять перевірку Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації. А  в ході ревізії і зустрічні звірки, якими буде визначено законність отримання дотацій із державного бюджету.

Агропромисловий комплекс – це основне надбання нашої області, – це та галузь господарства, яку потрібно постійно розвивати, доцільно вкладаючи кошти, — продовжив пан Ігор. — Наше завдання прослідкувати, щоб ці кошти були використані саме на розвиток галузі, а не навпаки.

Варто зазначити , що за порушення законодавства з фінансових питань 174 особи були притягнуті до адміністративної відповідальності. Сума штрафів сягнула 25,12 тиясч гривень. На розгляд судів направлено 7 протоколів про адміністративне правопорушення та 16 – за порушення законодавства про здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти. Враховуючи такі дані перевірок, в.о. начальника КРУ області додав, що не виключено і ймовірно ці цифри були б і більшими , якби законодавство було досконаліше.

Робота конрольно-ревізійного управління в період ревізій заганяється законодавством України в рамки. Для прикладу, перед проведенням ревізії ми повинні повідомити обєкт перевірки за 10 днів до нашого приходу. А за цей час можна так підчистити всю документацію та приховати порушення, що навіть, якщо вони є, наші працівники не зможуть знайти доказів порушень.

На завершеня прес-конференції прес-служба управління також повідомила про існування веб-сайту, на якому розміщена інформація про плани роботи управління та результати найбільш резонансних контрольних заходів. Є також зворотній зв\’язок, з допомогою якого всі громадяни можуть надсилати свої повідомлення. Адреса веб-сайту: www.kru.te.gov.ua.