І знову ущільнена забудова…

Тривалий час існує конфлікт, щодо будівництва на спортивному майданчику, який знаходиться біля багатоквартирних будинків № 106, 108 по проспекті Степана Бандери, та по вулиці Протасевича, 4а, багатоквартирного будинку Тернопільським регіональним управлінням державного фонду сприяння в молодіжному житловому будівництві.

13 травня, так як і в серпні 2007 року, до депутатів від фракції «Блок Юлії Тимошенко» в Тернопільській міській раді звернулися мешканці даних будинків з проханням допомогти зупинити рейдерське захоплення землі. Виїхавши на місце депутати, зокрема Кирик Сергій Кузьмич, Сандій Олексій Йосипович, Мричко Віктор Володимирович і Вересюк Юрій Павлович, зустрілися з мешканцями будинків та із замовниками і виконавцями даного будівництва. Де побачили невтішну картину. На спортивному майданчику, на якому ще вчора гралися діти стояв екскаватор і камази з будівельними матеріалами. Але мешканці будинків не дали розпочати будівництво. За словами мешканців будинків недавно вони за власні кошти і власними силами окультурювали спортивний майданчик: пофарбували дитячі каруселі і натягли сітку навколо майданчика, але забудовники розрізали сітку і на майданчику почав свою роботу екскаватор.

Насправді ж міська рада попереднього скликання дала дозвіл забудовникам спорудити на тому місці житловий будинок та через опір жителів прилеглих будинків рішення сесії було скасовано вже депутатами цього скликання від фракції «БЮТ» в Тернопільській міській раді. Зате вищезгаданий забудовник Тернопільське регіональне управління державного фонду сприяння в молодіжному житловому будівництві виграли суд, який скасував рішення про відмову у виділенні даної земельної ділянки.

Звернувшись до мера міста Романа Заставного жителі будинків, які проти забудови на їхній вулиці отримали відповідь, що міський голова занадто заклопотаний і вислухати їх проблему не може.  У зв’язку з цим депутати міської ради від БЮТ ініціювали самі зустріч з мером, запросивши для обговорення також забудовника та представника від мешканців будинків. Мабуть, щоб не брати на себе відповідальність за вирішення даного питання пан Заставний переклав всю проблему на депутатів від БЮТу, лише підтримав те, що міська рада зініціює звернення до суду, аби скасувати те рішення суду, яке дало дозвіл на будівництво у вищевказаному місці.

Після візиту до мера, депутатами від БЮТ на чолі з Сергієм Кириком та Олексієм Сандієм було прийняте рішення скликати позачергове засідання комісії міської ради з питань будівництва, містобудування та розвитку міста у п’ятницю, 16 травня, де буде розглянуто питання щодо альтернативного варіанту надання земельної ділянки Тернопільському регіональному управлінні державного фонду сприяння в молодіжному житловому будівництві.

На даний момент, завдяки зусиллям депутатів партії «Батьківщина» було досягнуто компромісу між мешканцями будинків та будівельною компанією.