Юлія Тимошенко не виключає, що підготує подання на звільнення на окремих губернаторів

Прем\’єр Юлія Тимошенко не виключає, що підготує подання на звільнення губернаторів, в областях яких найбільший рівень інфляції.

Про це Тимошенко заявила у Верховній Раді у вівторок.

\”Завтра на засіданні уряду ми розглянемо діяльність пяти губернаторів, в областях яких найгірша інфляційна ситуація\”, – сказала Тимошенко.

Вона повідомила, що підготовлено законопроект, в якому прописано, що відповідальність за цінову політику в регіонах несуть губернатори, керівники адміністрацій.

\”А коли сьогодні губернатори виконують доручення практично роздмухувати інфляцію і робити так, щоб ціни зростали для того, щоб розправитися з урядом, такого ми допускати не будемо\”, – наголосила Тимошенко.

\”Тому ми завтра заслухаємо губернаторів. І якщо будуть для цього підстави, як це передбачено в Конституції, я буду подавати президенту на звільнення тих губернаторів, які не можуть виконувати свої повноваження і не роблять все для того, щоб інфляційний процеси в областях були уповільнені\”, – сказала Тимошенко.

Водночас вона наголосила, що \”не перекладатиме на будь-кого відповідальність за будь-що, що відбувається в країні, що пов\’язано з урядом, в тому числі і за інфляцію\”.

\”Але я в той же час хочу бачити в парламенті, в уряді, у губернаторів, у президента, в національному банку виконання антиінфляційних заходів, а не саботаж їх\”, – наголосила Тимошенко.