Іван Кириленко: Верховна Рада повинна розглянути в першу чергу пакет антиінфляційних заходів

Лідер фракції Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді Іван Кириленко заявляє, що БЮТ блокуватиме трибуну до тих пір, поки не буде поставлений на розгляд пакет антиінфляційних заходів та кадрові питання.

Про це Кириленко заявив у вівторок телеканалу Рада.

\”Ми, будучи правлячою коаліцією, змушені робити це… Ми не зійдемо з трибуни, поки не буде поставлений в першу чергу пакет антиінфляційних заходів\”, – зазначив Кириленко.

За його словами, дуже багато необхідних на сьогодні, в умовах інфляції, законопроектів не розглядається парламентом. «Є законопроект, який дозволяє ввезти в Україну 250 тис. тон м’яса. Це те, чого не вистачає. Це дефіцит на ринку. Інфляцію сьогодні провокують тільки ціни на м’ясо. На все інше вже пішло зниження» – зазначив Іван Кириленко.

«Є законопроект, який регулює торгові надбавки. Ви ж бачите, сьогодні з губернаторів ніхто не питає… Чому на продукти харчування в окремих супермаркетах націнки до 70%? Подивіться, що купують у селянина і за скільки це потім продається в торгівельній мережі. Різниця в чотири рази. Хто дав право? Закон є. Є наші пропозиції – знизити торгівельну надбавку до 5-10%. Вже впадуть ціни», – наголосив Голова фракції БЮТ.

Відповідаючи на питання, чи стосується блокування кадрових питань, Кириленко відповів: \”Робота Фонду державного майна штучно заблокована… то давайте поміняємо керівника… Це теж принципове питання\”, – зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи не є зневагою з боку БЮТ те, що вони блокують трибуну в той час, кола президент мав звернутися до Верховної ради з посланням, Кириленко сказав: \”Ми не дивимось на порядок денний, ми дивимось на те, що відбувається. Тому ставимо пакет антиінфляційних заходів, кадрові питання, щоб ми врегулювали ситуацію\”, – сказав він.

\”Ми не говоримо про зневагу… Ми говоримо: \”Скільки можна терпіти?!\” Нам терпець увірвався\”, – обурився Кириленко.