До Дня пам’яті жертв політичних репресій 1937-38рр. представники партії БЮТ поклали квіти до пам’ятника у Тернополі

З метою належного вшанування пам\’яті жертв політичних репресій та аби привернути увагу суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології депутати Блоку Юлії Тимошенко разом з активістами партії організували піший похід Тернополем та покладання квітів до пам’ятнику репресованих на Тернопіллі.

— На підтримку ініціативи спілки репресованих на Тернопіллі ми виступаємо за відродження національної пам\’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства та у зв\’язку з 70-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років, — коментує секретар Тернопільської міської ради, член партії «Батьківщина» Тарас Білан. — В Україні понад 2 мільйони 800 тисяч чоловік стали жертвами розкуркулення й депортацій з України, що тривали протягом 1935-1951 рр., на жаль ще досі не відома точна кількість людей, які були замордовані у тюрмах КГБ, а приблизно – це 3% населення колишнього СРСР. Ми не можемо і своїм нащадкам не дозволимо забути про ці жахаючі події історії нашої держави.