Заява

депутатської фракції «Блок Юлії Тимошенко» — «ВО «Батьківщина» в Тернопільській міській раді п’ятого скликання

В черговий раз, розповсюджуючи голослівні заяви про боротьбу з корупцією, вище керівництво держави саме стає епіцентром корупційних скандалів.

Про це говорить ситуація, яка склалася навколо компанії «Венко».

Так, група чиновників-корупціонерів, прикриваючись керівництвом Секретаріату Президента України та попереднім керівництво Кабінету Міністрів України, через підставних осіб здійснила спробу пограбувати український народ на суму близько 450 мільярдів доларів США.

В час загострення газового протистояння між Україною та Росією колишнім Урядом за відома Президента України підставній фірмі, зареєстрованій на Віргінських островах, передано майже 13 тисяч квадратних кілометрів шельфу Чорного моря із масштабними покладами нафти та газу.

Депутатська фракція «Блок Юлії Тимошенко» — «ВО «Батьківщина» в Тернопільській міській раді п’ятого скликання вважає, що такі дії спрямовані на штучний підрив економіки держави та збагачення окремих олігархічних кланів.

Депутатська фракція «Блок Юлії Тимошенко» — «ВО «Батьківщина» в Тернопільській міській раді п’ятого скликання підтримує дії діючого Кабінету Міністрів України щодо повернення державі стратегічних запасів в шельфі Чорного моря.

Порушення за вказівкою Президента України Віктора Ющенка кримінальних справ проти посадових осіб Міністерства охорони навколишнього природного середовища та призначення Раїси Богатирьової керівником Міжвідомчої робочої групи з вивчення питань додержання законодавства при укладенні та виконанні Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря, між державою Україна та компанією «Венко» підтверджує наявність особистого інтересу у справі в керівництва держави.

Вважаємо за доцільне провести гласне міжнародне розслідування щодо діяльності компанії «Венко» та правомірності видачі ліцензії на розробку шельфу Чорного моря.

Прийнято на засіданні фракції

20 травня 2008 року