Молоді бютівці запросили всіх до Українських гульок

Для пропаганди української пісні, традицій та в ході виконання програми Уряду Тернопільська молодіжна організація «Батьківщина молода» запросила всіх бажаючих теронополян на Українські гульки.

Дискотека по-Українськи відбулася у неділю, 25 травня у готельно-розважальному комплексі «Алігатор». Варто зазначити, що такий захід відбувся вже вдруге у Тернополі, зате на відміну від попередніх гульок, на ці завітало більше людей, і основна більшість присутніх була у вишитих сорочках. Серед численних конкурсів найбільше вразив і порадував – конкурс на знання українських пісень, які починаються на «Ой!». На подив присутніх молоді учасники конкурсу пригадали кожен по декілька десятків пісень. Переможців вибрали двох – члена молодіжної організації «Чорткова» Оксану та Тернопільської організації «Батьківщина молода» Ігоря. В основному подарунки учасники конкурсу отримали від основних спонсорів гульок, а саме «Українське морозиво», боулінг-клубу «Алігатор» та символічні подарунки від «Батьківщини молодої».

— Мене найбільше тішить те, що на відміну від попередніх Українських гульок, сьогодні я бачу майже всіх відпочиваючих у вишитих сорочках, а це означає, що молодь поважає свою історію, звичаї і гордиться своїм походженням, — розповів організатор дискотеки по-Українськи голова Тернопільської організації «Батьківщина молода» Ігор Яворський. — Мені приємно й те, що все більше підприємств пропонують нам свою спонсорську допомогу у організації таких заходів. А ще тішить, що дискотека незвичайна і в тому, що може об’єднати всі вікові категорії, як молодь, так і зрілих людей і навіть дітей, які також з радістю водять хороводи, танцюють під українські пісні.

Конкурс за конкурсом, пісня за піснею, година за годиною, а в повітрі все більше відчувався дух патріотизму, приязності та доброзичливості.

— Сьогодні моя онучка ходила до першого причастія, а щоб зробити їй подарунок до цього свята, взяла її та ще двох своїх онучок на Українські гульки, — розповіла член партії Блоку Юлії Тимошенко Наталя Павлючик. — І для мене, і для моїх дівчаток – це як справжнє свято, вони витанцьовують під українські пісні, водять хороводи у вишиванках, а мені від цього серце радіє. Скільки ж молоді поважають та люблять нашу Батьківщину, як приємно бачити красивих молодих людей у вишиванках.