Депутатів УНП та НУ у обласній раді більше цікавлять власні кадрові питання, а не суттєві проблеми області

Ігноруючи проекти рішень про внесення змін до бюджету області та ряд важливих програм для жителів області, депутати від партій Наша Україна та УНП лише прагнули пропхати своїх до депутатських лав облради.

Першим і чи не найважливішим питанням, яке було прийняте на пленарному засіданні чотирнадцятої сесії Тернопільської обласної ради, 27 травня, «Про застосування заходів на ліквідацію шкоди, яку завдали природні катаклізми у Кременецькому районі». На сесії зареєструвалися і голосували політичні сили : фракція «Батьківщина», Національний вибір, УСДП та СПУ. На подив всіх присутніх на сесії, представники псевдо-демократичних сил НУ та УНП, не віддали своїх голосів на підтримку мешканців Кременького району, які постраждали в результаті природних катаклізмів. Представники вищеназваних політичних сил (НУ та УНП) узагалі не реєструвалися на сесії, лише спостерігали за перебігом сесійного процесу.

Отож, на сесійному засіданні були прийняті наступні важливі програми. 62 голоси зареєстровані депутати віддали за проект « Про програму створення духовного-культурного музейного комплексу «Антонівці-округа» та розвитку інфраструктури пізнавального туризму на території Іловицької і Стіжоцької сільських рад Шумського району на період до 2010 року.». На превеликий жаль, лише двох голосів не вистачило для прийняття проекту «Про обласну програму протидії організованої злочинності та корупції на 2008-2010 рр.». Хоча дане питання виносилося на голосування декілька разів і виключно всі депутати БЮТ його підтримали, зате знайшло двоє чоловік з зареєстрованих на сесії, які, мабуть, побоялися за власну «шкуру» і не проголосували позитивно.

Актуальні для області програми «Про цільову комплексну програму розвитку агропромислового комплексу Тернопільської області на 2008 рік» та «Про внесення змін до обласної програми подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2006-2010 р.р.» підтримали всі зареєстровані в сесійному залі депутати. Також всі представники політичних сил, які приймали активну участь в пленарному засіданні, позитивно проголосували за проекти « Про стратегію розвитку Тернопільської області на період до 2015 року» і «Про відзначення в області 100-річчя від дня народження Степана Бандери».

Завдяки голосам депутатів  фракції  «Батьківщина» область відтепер має затверджений бюджет, завдяки чому можна братися за вирішення решти соціальних та гуманітарних питань в районах Тернопілля, які обов’язково будуть підніматися на наступних сесійних засідання Тернопільської обласної ради. У результаті цікаво, для чого жителям Тернопільської області такі народні представники – «УНПпісти» та «НашоУкраїнці», які переслідують власні інтереси, а зовсім не зважають на проблеми пересічних мешканців області?!