Чергову сторінку дерибану Тернополя закрила 17 сесія міськради

Друге пленарне засідання 17 сесії Тернопільської міської ради, 29 травня ради мало всі шанси на щасливий початок з нещасливим закінчення.

Події почали розгортатися з невеликим запізненням, а саме на 22 хвилини мера Романа Заставного. Успішне вирішення проблеми по вулиці Руська, 51, а саме остаточне відчуження від забудовника ним же самовільно-захопленої землі дало надію сподіватися на те, що мер з своєю групою підтримки депутатами НУНС повернулися обличчям до громади. Зате цю надію пан Заставний розвіяв при розгляді наступного ж питання про виплати заборгованих коштів за опалювальний сезон жителям вул.. Фабрична та Злуки. Узагалі проігнорувавши питання депутата міськради від БЮТ Сергія Кирика, коли і як будуть перераховуватися кошти громаді, пан мер лише злісно вигукував про порядок в сесійному залі (своїм криком створюючи ще більше шуму і безпорядку) та про піар-акції, які нібито подібними питаннями проводять в залі сесій представники БЮТ. Після цього сесія пішла як по маслу питання за питанням і в залі потихеньку забули про недавню перепалку. Перешіптування, а потім і гул піднявся при розгляді 79 питання про відведення 5,5 га. під будівництво кварталу житлових будинків за адресою вул.. Володимира Великого та 80 питання про  відведення земельної ділянки площею 1,4864 га.під будівництво багатоквартирних житлових будинків по вулиці Коновальця-Рєпіна ТОВ «Житло» (власник В.Лило). Про що шепталися депутати в рядах НУНС, «Свободи» доволі зрозуміло, мабуть про хто, кому і скільки «вкосив зелених» за підтримку незаконного проекту. Зачитати проект рішення, лобіюючи власні земельні інтереси вийшов сам пан Лило. Доповідаючий начальник відділу використання земельних ресурсів Тернопільської міськради Ярослав Рудський, розуміючи незаконність цих питань, не відважився навіть їх зачитувати. Не зважаючи на обурення депутатів від БЮТ, на зауваження юридичної служби та порушуючи норму закону «Про Державний бюджет України на 2008 рік та внесення змін до деяких Законів України», якими передбачено надання земельних ділянок на аукціонах, проекти рішення були прийняті. Куплені голоси «за» депутатів НУНС, «Свободи», «Соцпартії» дали збагатитися на гектари землі не лише Лилу. Вищезгадані запроданці – депутати порушили норми закону і підтримавши три питання про виділення та надання дозволу на складання проекту відведення «Тернопільській фірмі «Будівельник» (власник З. Щепановський). А згодом, як з молотка віддали 4 га. паркової зони родині Лила –Тарашевських.

Аби хоч якось виправдати свої діяння та відповісти на обурення депутатів БЮТ керівник фракції НУНС Петро Манзій взявся було вводити в оману всіх присутніх в залі. А саме пан Манзій говорив про те, що, ніби то, конституційний суд зупинив дію Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та внесення змін до деяких Законів України», якими передбачено надання земельних ділянок на аукціонах. Зате само собою зрозуміло, що лише плітки і самообман.

Варто зазначити, щоб оскаржити незаконно  прийняті питання земельних дерибанів17 сесії Тернопільської міськради, того ж дня були підготовані звернення народного депутата України партії БЮТ Василя Деревляного до Генеральної прокуратури України. У зверненні також згадується про бездіяння заступника прокурора міста Галини Василишиної, котра була присутня під час сесійного засідання і зовсім не намагалася зупинити беззаконня, яке відбувалося у міській раді.