Тернопільська обласна рада не ляльковий театр

Події останніх шести місяців турбують жителів Тернопільщини, не менше ніж усіх громадян України. Сподівання, які покладалися на позачергові вибори у 2007 році і перемога здобута завдяки підтримці більшості громадян України виявляється, зовсім не потрібна керівнику нашої держави.

Планомірна та деструктивно направлена критика, щодо діяльності українського уряду очолюваного Ю.В. Тимошенко зі сторони Голови держави відбувається по гарно написаному сценарію, автором, якого є ніхто інший, як «талановитий» Закарпацький діяч, а сьогодні голова Президентського секретаріату, пан В.І. Балога.

Частину свого антиукраїнського твору автор присвятив також нашій, «занадто» демократичній Тернопільській області, а слідкувати за його виконанням направили  Ю.В. Чижмаря.

Призначення голови Тернопільської ОДА відбулося таємно, поспіхом, нагадувало таємну операцію. Усі пам’ятають також, особу, котра представляла керівника області І. Плюща – першого зрадника демократичної коаліції. Обділена місцевими керівниками Тернопільська область, яку наш Президент називає своєю другою Батьківщиною, у подарунок за перемогу демократичної коаліції отримала іншого Закарпатського діяча Ю.В. Чижмаря. У свою чергу уряд Януковича також поспіхом погодив дане призначення.

З першого дня своєї діяльності молодий керівник розпочав реалізацію завченого сценарію:

– судові засідання по виключенню Конгресу Українських Націоналістів з обласної ради проходили як «по-маслу\”, подейкують, що питання було на контролі у самого п. Балоги;

– наступними з посад «пішли» представники Народного Руху України Вихрущ, Курило, Шергей і т.д.

– обласна прокуратура миттєво «зліпила» справу проти голови Тернопільської облради Миколенка М.А.

Підпорядкування міської ради, прокуратури області стали особистими перемогами голови ОДА. Земельні махінації та «дерибан» в м. Тернополі \”кришується\” на найвищому обласному рівні.

Після таких подій, жителям області не важко буде зрозуміти, які цілі ставилися перед новими керівниками Тернопільської області.

Головне завдання  – це змусити тернополян, пошкодувати за свій вибір, зроблений у вересні 2007 року.

Тернопільська обласна рада стала єдиною перепоною агресивних настроїв пана Чижмаря і його наставників. Пропозиції і бачення Блоку Юлії Тимошенко, політичної сили, яка отримала найбільшу підтримку Тернополя просто ігнорується головою ОДА. На спроби тиску на депутатів та представників БЮТ в Тернопільській області реакція була і буде завжди миттєвою.

Усі спроби \”загнати\” під себе більшість обласної ради зі сторони ОДА зриваються. Сподіваємося, що і на далі в депутатів буде достатньо самоповаги, наполегливості та розуміння справжніх проблем краю.

27 травня Тернопільська обласна рада запрацювала всупереч прихованим бажанням і сподіванням керівника виконавчої влади області.

Чергове засідання сесії пройшло у звичному для всіх присутніх в залі режимі. Більшість сформована з свідомих, незалежних народних обранців розглянула та підтримала значну частину питань порядку денного.

Питання змін до бюджету, соціальних програм отримали результативне голосування, не зважаючи на повний \”саботаж\” зі сторони народних обранців з представників виконавчої гілки влади, а закрема НУНС та УНП.

Обласна рада, на чолі з М.А. Миколенком, черговий раз підтвердила, що є дієвим органом місцевого самоврядування, який не прислуговується заїздним Київським чиновникам, а служить громаді Тернопільської області і, не жаліючи власного здоров’я, відстоює їхні інтереси.

Безпрецедентні випадки повернення майна у комунальну власність, конкурентний підхід у господарюванні, повернення власності репресованим це тільки незначна видима частина айсбергу – роботи проробленої Тернопільської обласної ради V скликання. Суперечки в сесійному залі тільки посилюють демократію і відвертість позиції при обговоренні питань, що розглядаються. Лунали на сесії звинувачення в бік голови обласної ради Миколенка М.А., ставилася в приклад робота депутатів попередніх скликань. Виступаючі сподівалися, що жителі області захворіли на \”амнезію\”, адже близько 80 відсотків спільної власності громади Тернопільської області розкрадено, якраз завдяки бездіяльності депутатів попередніх скликань, яких зараз нам хочуть ставити у приклад.

Фракція \”Батьківщина\” Тернопільської обласної ради зосереджується насамперед на вивченні проблем громадян і всіма силами домагається їх вирішення на сесії. Депутати представники Блоку Юлії Тимошенко ніколи не допустять повернення у сесійний зал \”меркантильних питань\” окремих чиновників, навіть самого високого рівня.

Ми розуміємо, який тиск нам потрібно буде витримати, але постійна підтримка простих людей, котрі живуть і працюють у Тернопільській області дає нам сили та натхнення у своїй діяльності.

Жителі області можуть бути впевнені, що Тернопільська обласна рада і фракція \”Батьківщина\” ніколи не стануть \”ляльками\” навіть в дуже талановитих і досвідчених \”режисерів\”.

Депутат Тернопільської обласної ради, заступник голови фракції «Батьківщина»

Володимир Бойко