Забутим адміністрацією Копичинцям, прийшов на допомогу БЮТ

Завдяки депутату Верховної ради від БЮТ Василю Деревляному у місті Копичинці Гусятинського району все таки візьмуться за вирішення наболілої проблеми – спорудження локальних очисних споруд.

Після численних звернень жителів міста Копичинці, в яких йшлося про те, що вже 10 років всі відходи міста та Копичинецької тюрми впадають в річку Нічлава та озеро, що майже у центрі Копичинець. Через те, що очисні споруди давно зруйновані, водойми забруднюються настільки, що поблизу них через стійкий неприємний запах неможливо пройти. В річці та озері не можна купатися і ловити рибу, а освячена капличка, з якої б’є свята вода знаходиться біля самої річки і час від часу її затоплює відходами. В зв’язку з тим, що районне керівництво Гусятина та керівництво області не реагує на дану проблему, Народний депутата України Василь Деревляний зібрав нараду у місті Копичинці. На нараді були присутні голова міської ради Копичинець Володимир Пеляк, депутат Тернопільської обласної ради Володимир Тимчишин, Керівник обласної інспекції з екології, депутат Тернопільської ради від БЮТ Віктор Мричко, в.о. голови обласного управління по охороні навколишнього середовища, депутат Тернопільської обласної ради від БЮТ Олег Миколенко, представники місцевих санепідстанцій та начальник Копитчинецької тюрми. В ході наради були взяті проби води з річки та озера на експертизу і як зауважив Віктор Мричко, лише з побачено стає зрозуміло, що це справді екологічна катастрофа.

—                    У зв’язку з порушенням норм чинного Законодавства України по охороні навколишнього природного середовища  екологічною інспекцією області буде направлено претензія установі – Копичинецькій в’язниці на відшкодування збитків за адміністративне порушення, — розповів пан Мричко.

Зате штраф у невеликому розмірі не виправить ситуацію в місті.

Відтак, на спільній нараді було вирішено направити чергове звернення до Гусятинської районної ради та Тернопільської обласної адміністрації.

—                    Я особисто вже двічі звертався до адміністрації району та області з проханням посприяти вирішенню наболілої проблеми, при чому в пункті заяви завжди вказував про державну субвенцію, при наданні якої можна було б спорудити очисні локальні споруди місту та Копичинецькій тюрмі, — пояснив міський голова Копичинець Володимр Пеляк. — Зате на мої звернення не було жодної реакції.

У зв’язку з такими обставинами, а саме, байдужістю влади районної та обласної адміністрації  народний депутат України Василя Деревляний зобов’язався особисто проконтролювати долю звернення і направити його в потрібне результативне русло.