УГОДА

Щодо розвитку та поглиблення співпраці між Тернопільською обласною радою та Запорізькою обласною радою

З метою реалізації заходів державної регіональної політики, підвищення рівня життя населення, поглиблення процесів структурної перебудови економіки, створення нових високоефективних виробничих потужностей, налагодження системи міжрегіональних зв’язків, визначених у Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2015 року, та для сприяння комплексному розвитку галузей господарського комплексу, підвищення обсягів виробництва конкурентноздатних товарів, посилення експортних можливостей підприємств, встановлення кооперованих зв’язків між підприємствами областей, Тернопільська обласна рада в особі голови Тернопільської обласної ради Миколенка Михайла Архиповича, який діє на підставі Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні\”, та Запорізька обласна рада в особі голови Запорізької обласної ради Нефьодова Олександра Степановича, який діє на підставі Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні\”, (далі сторони), керуючись політикою пріоритетного вирішення проблем підвищення життєвого рівня населення, розвитку і взаємовигідної співпраці в галузях економіки, соціальної сфери тощо, уклали дану угоду про наступне:

1. Сторони вважають пріоритетними наступні напрямки розвитку співпраці:

поглиблення рівня економічної інтеграції, пов’язаного зі вступом України до СОТ;

розроблення та реалізація спільних інвестиційних проектів створення, реконструкції та модернізації підприємств, у т.ч. будівництва об’єктів поводження з    відходами   та їх утилізації;

обмін інформацією про товари, послуги, які виготовляють підприємства областей, кон\’юнктуру цін, проекти (програми), які реалізуються в рамках міжрегіонального співробітництва, експортний потенціал;

спільна реалізація заходів з підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу;

створення спільних підприємств;

обмін досвідом роботи органів місцевого самоврядування у сфері державного управління, управління комунальною власністю, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, культури, фізичної культури та спорту, енергоощадливості, охорони довкілля, раціонального використання і відтворення природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки.

2.   Сторони   сприяють укладенню та реалізації прямих договорів
між   підприємствами та організаціями усіх форм    власності на поставку:

продукції    виробничо-технічного    і    сільськогосподарського призначення;

продукції науково-технічного призначення; інформаційної продукції; товарів народного споживання;

транспортних, туристичних, освітніх та інших послуг. При цьому    відповідальність   за    виконання      зобов\’язань,   що випливають із зазначених договорів, несуть суб’єкти господарювання,   які їх укладають.

3.   Сторони    сприяють проведенню презентаційних економічних
форумів, виставок і ярмарків товарів.

• 4. Сторони здійснюють обмін спеціалістами з метою вивчення наявного досвіду щодо особливостей і умов організації економічної та іншої діяльності.

5.   Сторони сприяють обміну досвідом, результатами досліджень,
публікаціями та    інформацією науково-технічного та    іншого характеру,
беруть участь у проведенні спільних семінарів, конференцій тощо.

6. Сторони всебічно сприяють розвиткові:

–     інвестиційного співробітництва в усіх сферах господарського
комплексу;

–     туризму та рекреацій;

–     фінансових та інших послуг;

–     торгівлі.

7.    Сторони   щорічно   до   1   березня     підбивають      підсумки
виконання   угоди   за   попередній    рік, а    також    деталізують    напрямки
угоди, що   оформляється   додатками до даної угоди.

8.    Дана угода     набуває   чинності   з   дня       її     підписання
сторонами і діє до   1 липня 2011 року. Угода складена у двох ідентичних
примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному примірнику для
кожної сторони.

Укладено   в    м. Тернополі     19 червня   2008 року.

Голова Тернопільської  обласної ради

М.А. МИКОЛЕНКО