Відбулася прес-конференція народного депутата України Василя Деревляного

Про політичну та партійну ситуацію на державному та місцевому рівнях говорив на прес-конференції, 24 червня голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина», народний депутат України від БЮТ Василь Деревляний.

Основними і найболючішими питаннями, які піднімав Василь Деревляний – є перешкоджання з боку опозиції, Секретаріату Президента та самого Віктора Ющенко роботі діючої демократичної коаліції.

— На сьогодні в Україні існує дві коаліції. Юридично є коаліційна більшість БЮТ та НУНС. Але фактично влада коаліції та коаліційного уряду обмежена. Уряду Тимошенко не підкорюються навіть губернатори, які мають право спілкуватися з Кабінетом Міністрів лише з дозволу президента. Зараз основним питанням, над яким працюють Балога, Ахметов та Ющенко – це створення «ширки», а саме – відправити у відставку Уряд і створити об’єднану більшість ЄЦ з Партією регіонів, — наголосив Василь Деревляний. — Тішить те, що в рядах НУНС залишилися порядні люди, котрі прекрасно бачать всі злодіяння і саме ці люди разом з нашою політичною силою готові йти до останнього, щоб зберегти демократичний діючий Уряд.

— Не виключено, що дострокові вибори можливі, — продовжив народний депутат. Але, про це ще рано говорити. На даний момент Урядом було зроблено багато роботи, а саме – вже вгамовано інфляцію і вона пішла на спад, на 70% виплачено людям заощаджень Ощадбанками, проведено масу перевірок і знайдено зловживань та корупції.

Робота проводиться і у Тернопільській області. Василь Деревляний розповів і про новопризначених членів партії ВО «Батьківщина» на керівні посади в області та їх діяльність.

—  В першу чергу хочу наголосити, що жоден з тих бютівців, які були призначені не є моїми родичами. Говорю про це тому, що таке питання виникає у всіх першим. — каже голова ТОО ВО «Батьківщина». — Нагаю всім, що відтепер КРУ області очолює Ігор Романків депутат Тернопільської обласної ради від БЮТ, Екологічну інспекцію області  – депутат Тернопільської міської ради від БЮТ Віктор Мричко, Управління по охороні навколишнього природного середовища області – депутат Тернопільської обласної ради Олег Миколенко та на минулому тижні був призначений депутат Тернопільської обласної ради також від нашої політичної сили Іван Крисак начальником Головного Управління земельних ресурсів області. Окрім того заступниками інших управління також працюють наші партійці. Особливо мені приємно піднімати питання про нові призначення, адже відтепер в тих установах, де керують наші представники, я з упевненістю можу сказати, робота базується на порядності, справедливості та виконується виключно згідно букви Закону.

Не мало важливим питанням на прес-конференції було і про роботу слідчої комісії по перевірці роботи Тернопільської міської ради та прокуратури ініціатором створення якої був саме Василь Деревляний.

—  Через ряд порушень, а саме – невиконання рішень судів міською радою, масові дерибани земель міста, бездіяльність міської прокуратури та зокрема, заступника прокурора міста Галини Василишиної мною були підготовлені відповідні документи та направлені для перевірки у вищі керівні державні органі, — розповів пан Деревляний. — На даний момент члени комісії опрацьовують документацію в Києві, але з дня на день будуть у Тернополі.

На завершення народний депутат наголосив на тому, що 17 червня у Печерському суді міста Києва за наклепи та неправдиву інформацію проти нього, яку розповсюджував у ЗМІ Тернопільської області Григорій Омельченко суд зобов’язав Омельченка публічно вибачитися. Згідно рішення суду, тепер Омельченко має особисто розмістити спростування у тих друкованих засобах масової інформації, де публікувалася наклепницька інформація від його ж імені, а також публічно вибачитися і написати пояснення керівництву БЮТ, до якого доносив неправдиву інформацію про Василя Деревляного.

Варто нагадати, що це вже друге судове рішення, яке захистило честь та гідність народного депутата Василя Деревляного від наклепів. Окрім Омельченка суд, за брехливі плітки, покарав і Сергія Тарашевського, який таж має вибачитися за свої наклепи на голову ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного.