Молоді БЮТівці Тернопільщини на семінарі в Марійському духовному центрі в с. Зарваниця

27-29 червня голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації ВМГО „Батьківщина молода”, депутат Тернопільської міської ради Ігор Яворський та депутат Тернопільської обласної ради Володимир Бойко організували семінар для молодих БЮТівців в с. Зарваниця Тернопільської області – культурно-духовному центрі та християнській святині України.

Німецький фахівець та практик в області економіки, політології, філософії доктор Норберт Нойхауз під час семінару підняв три теми, які цікавили молодь, а саме:

1.      Цінності християнської демократії.

2.      Правильна соціальна економіка – для людей і заради людей.

3.      Менеджмент та стратегія розвитку молодіжної організації.

Отець доктор Дмитро Квич ознайомив учасників заходу з історією створення Марійського духовного центру в приміщеннях якого й проходив семінар. Активісти ТОМГО ВМГО „Батьківщина молода” спільно з молодими семінаристами взяли участь в свічковому поході від церкви Присвятої Трійці до Собору Зарваницької Богородиці та ході по хресній дорозі в парку Марійського духовного центру.

Говорить Ігор Яворський: „В політиці мова йде не тільки про владу, особисту кар’єру, впливі на маси та грошах, так як це практично кожного дня висвітлюють ЗМІ…..Предметом політики є облаштування нашого спільного життя. Політика – це те, що стосується всіх нас!….Якщо ми прагнемо мати політичний успіх потрібно задуматись над питанням: яка дійсність людини і суспільства, їх обумовлена часом реальність? Більше того: яка сутність людини і суспільства, яка ціль і сенс життя? Після осмислення даної дійсності випливає пізнання, яке дає ефективні направляючі ідеї чи образи для наших справ та задумів і пробуджує нас до того, щоб творити політику на благо людини! ….проводивши семінар ми хотіли закласти в голови нашої молоді ті вартості високоморального, духовного, ерудованого, патріотично налаштованого будівника нової молодої України європейського зразка…….молоді поки, що не сформовані політики повинні усвідомити справжні цінності християнської демократії…… тоді вся їхня майбутня політична діяльність буде спрямована для української громади та за ради української громади ……найщиріша подяка наміснику Марійського духовного центру єпископу Тернопільсько-Зборівської єпархії Кир Василію Семенку за можливість по-справжньому відчути Божу ласку та доброту в Зарваницькому культурно-духовному центрі та християнській святині  України”.