Юлія Тимошенко: У Верховній Раді саботують внесення змін до Держбюджету

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко сподівається, що до початку парламентських канікул Верховна Рада України ухвалить зміни до Державного бюджету на 2008 рік, подані Урядом. Про це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила на початку засідання Кабінету міністрів. Вона також розраховує, що в бажанні найскорішого ухвалення змін до Державного бюджету будуть єдині демократична коаліція, Президент і Уряд.

“Ми знайшли 30,4 мільярда гривень додатково для аграріїв, шахтарів, будівельників доріг, суднобудівників, пенсіонерів, ветеранів, інвалідів, лікарів, вчителів, науковців, працівників культури, і хочемо віддати їх країні”, – сказала Прем’єр-міністр.

Глава Уряду зазначила, що раніше ці гроші завжди лишалися в тіньовому розподілі кланів і повідомила, що вчора публічно виступили аграрії країни і поставили Верховній Раді ультиматум, а особливо тим фракціям, які з нормального життя в країні роблять політику.

“Сьогодні виступають публічно шахтарі, профспілки, керівники великих підприємств, які звертаються до Партії Регіонів, до комуністів, до Литвина і кажуть: “Якщо ви хочете добра, дайте додаткові гроші галузям і людям”, – сказала Прем’єр-міністр.

Між тим, за словами Юлії Тимошенко, у Верховній Раді саботують процес внесення змін до Держбюджету на поточний рік.