Привітання Юлії Тимошенко учасникам Всеукраїнської Прощі в Зарваниці

Ваше Блаженство! Ваші Високопреосвященства!
Преосвященні Владики, Всечесні отці, дорогі прочани!

Слава Ісусу Христу!

Щиро вітаю Вас у Зарваниці на Всеукраїнській Чудотворній Прощі.

Сьогодні, як і декілька років поспіль, тут зібралися сотні тисяч прочан, і кожен має можливість покаятися та попросити Божої ласки.

Я сама не один раз як прочанка бувала у Зарваниці і зараз шкодую, що не стою поряд з Вами, що не можу забути про всі свої численні справи і зустрітися в молитві з Богом.

Перебуваючи на цій святій землі, кожен з нас оцінює свої вчинки, просить сил для життєвого шляху. Проща дає нам можливість покаятися, щоб стати хоч трішки добрішим, терплячішим, уважнішим до людей, що нас оточують. Проща дає час, щоб в спокої проаналізувати своє життя і його клопоти, час, щоб постаратись зрозуміти, як жити і як любити, щоб не порушувати Божий Закон.

Саме в цей день, коли сотні тисяч людей стоять на одному святому місці, кожному стає зрозуміла життєва істина, яка полягає в тому, що всі ми рівні перед Господом, серед нас немає політичних опонентів чи ворогів, бо ми прийшли з однією метою — покаятися та у молитві попросити Господньої ласки, здоров’я і злагоди.

І в цей день я хочу щиро побажати кожному з Вас великою любові, терпіння, та розуміння один до одного.

Пам’ятаймо, що найбільша та основна мета паломництва — це поглиблення нашого духовного життя, єднання з Богом та примирення з іншими людьми.

Під час паломництва до Зарваниці, нашої Української Святині, ми усвідомлюємо, що людське життя на Землі є лише дорогою до вічності, до Бога.

Тож не змарнуймо час нашої земної подорожі!

Слава Ісусу Христу!

Прем’єр-Міністр України                                  Юлія ТИМОШЕНКО