Петро Грода: « В суді було доведено, що Тарашевський — брехун»

Згідно рішення апеляційного суду, Сергій Тарашевський зобов’язаний зібрати прес-конференцію та публічно вибачитися перед народним депутатом України Василем Деревляним за наклепи, які сам Тарашевський розголошував у Тернопільських засобах масової інформації. Про це повідомив під час прес-конференції, 21 липня адвокат Петро Грода.

—    У позовній заяві, з якою до суду звернувся мій поручитель Василь Деревляний вимагалося, щоб відповідачем Сергієм Тарашевським були спростовані  неправдиві відомості про хабар у розмірі 2 мільйони доларів, котрі нібито Василь Деревляний вимагав у Тарашевського. Цю інформацію, а саме про 2 мільйони, Тарашевський розголосив у ЗМІ області, зібравши прес-конференцію. Відповідно, таким наклепом він образив честь, гідність та ділову репутацію народного депутата України Василя Деревляного, — прокоментував пан Грода. — В процесі розгляду справи відповідачем  п. Тарашевським були залучені свідки, а це — депутати Тернопільської міської ради, так звана команда Тарашевського. Окрім того, що свідчення цих людей суттєво відрізнялися між собою і сам відповідач під час своїх промов у суді губився між реальністю і видумкою, то звісно своїм рішенням суд задовільнив позов Василя Деревляного.

Невдовзі після рішення Тернопільського міськ-районного суду, Сергій Тарашевський звернувся до Тернопільського обласного апеляційного суду. Як повідомив пан Петро Грода, апеляційний суд відхилив прохання Тарашевського і відповідно, зобов’язав його публічно вибачитися і згідно позовних вимог Василя Деревляного сплатити моральне відшкодування у сумі 5 тисяч гривень.

—    Гроші, які має сплатити Терешевький будуть перераховані у Тернопільські дитячі будинки, а от сам пан Тарашевський повинен набратися сміливості і за свою брехню вибачитися і спростувати всі свої наклепи на Василя Тимофійовича Деревляного, — зазначив Петро Грода.

Варто зазначити, що спільник у наклепах на Василя Деревляного разом з Тарашевським виступав і народний депутат Григорій Омельченко. Відтак, за наклепи та неправдиву інформацію проти Василя Деревляного, яку розповсюджував у ЗМІ Тернопільської області Григорій Омельченко суд зобов’язав Омельченка публічно вибачитися. Рішення по даній справі оголосили, 17 червня у Печерському суді міста Києва. Як виявилося, окрім неправдивих публікації у газетах Тернопілля народний депутат Григорій Омельченко доносив неправдиву інформацію вищому керівництву БЮТ про роботу і діяльність голови Тернопільської обласної організації «Батьківщина» Василя Деревляного. Згідно рішення суду, тепер Омельченко має особисто розмістити спростування у тих друкованих засобах масової інформації, де публікувалася наклепницька інформація від його ж імені, а також публічно вибачитися і написати пояснення керівництву БЮТ, до якого доносив неправдиву інформацію про Василя Деревляного.