Під тиском голови Тернопільської ОДА Ю.Чижмаря суд відновлює корупціонерів на колишніх посадах

18 липня суддею Тернопільського міськрайонного суду Володимиром Рамазаном прийнято рішення про термінове поновлення Ореста Сінгалевича на посаді начальника державного управління охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області.

Судове засідання, яке за вказівкою голови Тернопільської облдержадміністрації Юрія Чижмаря терміново було призначене на 18 липня, відбувалось без представників природоохоронного управління.

Орест Сінгалевич працював на посаді начальника державного управління охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області з 1991 року та за 17-річний стаж роботи на посаді начальника управління довів, що зможе бути підлабузником при будь-якій владі. Саме основне, на думку Сінгалевича, — справедливо ділитись із покровителями.

О.Сінгалевич звільнений з роботи в травні цього року на підставі довідки про перевірку обласного природоохоронного управління представниками Міністерства охорони навколишнього природного середовища. Зокрема, значним недоліком в діяльності О.Сінгалевича є неналежна робота по контролю за використаннями надр. Так, в області менше 20% кар’єрів використовуються із дозволами.

Окрім того, чимало порушень виявлено при виданні позитивних висновків та погоджень природоохоронним управлінням.

Відразу ж після звільнення з роботи в управлінні Юрій Чижмарь, оцінюючи чималий досвід Ореста Сінгалевича в діях, спрямованих на розкрадання майна громади, власного збагачення та розвитку хабарництва, а також дивлячись на його невичерпаний потенціал в цьому напрямку, прийняв останнього своїм особистим радником.

Повідомити трудовий колектив управління взяв собі за обов’язок земляк голови ОДА та одночасно його заступник Іван Наливайко, порушуючи при цьому всі законні та моральні норми.

Таким чином, здійснюючи тиск на суд по питанню відновлення Ореста Сінгалевича на роботі, Юрій Чижмарь готує собі підгрунтя для здійснення махінацій в майбутньому.