Постраждалим, внаслідок стихії, жителям Монастириська прийшли на допомогу представники БЮТ

Продукти харчування, солодощі, консерви та воду у четвер, 30 липня привезли до сіл Монастириського району з Дніпропетровська. для роздачі потерпілим громадянам.

Представники Дніпропетровської обласної організації «Батьківщина» на прохання Тернопільської зібрали допомогу для людей, яких затопило водою. Вантажним автомобілем «МАЗ» продукти (3 240 банок м\’ясних консервів, 8 352 банок рибних консервів, 5 400 банок згущеного молока, 1 920 банок кабачкової ікри та 14480 упаковок кондитерських виробів) та 20 тон питної негазованої води доставили до чотирьох сіл Монастириського району – Устя-Зелене, Лука, Коропець і Вістря.

За словами голови Монастириської районної ради Василя Данилюка, це перша благодійна допомога, яку отримали люди від політичної організації чи будь-якої іншої організації, недержавної структури.

Ситуація в цих селах справді надзвичайно важка. Є люди, які до сьогодні змушені добиратися до власних осель перепливаючи калюжі глибиною півтора-два метри від землі.

—    Вода в селах не придатна для вживання і не рекомендована для миття, лише у одному з чотирьох сіл вже є світло та газ, — прокоментував голова Монастириської районної організації «Батьківщина» Василь Ференц. — Саме тому допомога продуктами, теплими речами та водою є вкрай необхідна вже сьогодні.

Як відомо, зараз Тернопільські бютівці збирають продукти харчування у всіх осередках цієї політичної сили по Тернопільській області.

—    Скоро вже буде зібрано нову партію продуктів та води постраждалим, її ми повеземо з Чортківського району. — розповів депутат Тернопільської обласної ради від БЮТ, заступник ТОО ВО «Батьківщина» Володимир Бойко. — На даний час шукаємо всі можливі джерела для ще більшої  допомоги нашим краянам.