МИЛОСЕРДЯ

…буквально, за один день зборівчанами було зібрано більше півтори тонни продуктів та кошти для мешканців села Устя-Зелене Монастириського району, які зразу ж було доставлено по місцю призначення.

Людське милосердя не має меж. Це почуття притаманне кожному справжньому українцеві і вкоренилося воно в наші душі ще з давніх – давен. Горе ближнього – стає нашим горем, біда інших людей стає нашою бідою і ми віддаємо останнє, щоб простягнути руку допомоги.

Так сталося і цього разу, і наші люди підтвердили своїми діями своє милосердя. Субота  26 липня 2008 року стала фатальною для мешканців багатьох сіл наших районів –  Борщівського, Заліщицького, Монастирського, Бучацького. Невблаганна природа чорним крилом повені накрила сотні помешкань нашого регіону, залишивши людей без даху над головою, без одежі, без шматка хліба.

Над краєм чувся стогін та плач. Потрібна була допомога.

Першим вдарив у дзвін тривоги народний депутат України, голова ТОО «ВО «Батьківщина» Василь Деревляний. Терміново було скликане бюро обласної партійної організації на якому прийнято рішення – в короткі терміни надати першу допомогу постраждалим від повені людям. У районні організації полетіли розпорядження і почався інтенсивний збір коштів і продуктів харчування для потерпілих.

Зборівський районний штаб очолив голова районної ради Віктор Тарковський і, буквально, за один день було зібрано більше півтори тонни продуктів та кошти для мешканців  села Устя-Зелене Монастириського району, які зразу ж було доставлено по місцю призначення.

Хочу відзначити самовіддану працю членів партії нашого району, які зранку до ночі займалися збором продуктів. Це – Василь Новоринський, керівник Зборівської громадської приймальні «ВО «Батьківщина»; Богдан Наконечний – член бюро партійної організації; Володимир Барановський – голова Залозецької селищної партійної організації; Олександр Парацій – голова Зборівської міської партійної організації.

Глибокі слова вдячності передають жителі села Устя-Зелене  підприємцям та простим людям району, які подали руку допомоги. Я не можу їх не назвати, бо вважаю, що громада повинна знати цих людей і пишатися ними. Це – жителі села Озерна – Марія Шпинда, Ярослава Калушка, Богдан Наконечний, Петро Паламар, Петро Муравський, Галина Руда, Зеновій Христинич, Петро Череда, Руслан Нечай, Іван Пік, Павло Лісковський, Леся Метухір, Марія Дацко, Галина Дудар, Юрій Щурко, Світлана Воробець, Ольга Піщатин, Володимир Леськів; Віктор Тарковський (село Цебрів); жителі селища Залізці – Володимир Барановський, Володимир Карп, Роман Трембуляк, Степан Шеліга, Зеновій Лобур, Григорій Максимів; Зборівчани – Михайло Олійник, Світлана Миськів, Анатолій Матлах, Ярослав Грицай, Юрій Дзядикевич, Богдан Ногас, Олександр Парацій, Ігор Добуш, Рома Дзядикевич, Ольга Новочинська, Галина Шкабаря, Галина Мартюк, Валентина Берлізова, Орися Русевич, Володимир Вергіляс, Наталія Мисик, Мирон Беш, Світлана Продан, Світлана Радь, Надія Замрикіт, Людмила Скочеляс, Оксана Коцур, Надія Смачило, Богдан Вега.

Хай завжди і всюди їх та їхні родини оберігає наша заступниця Матір Божа і  захищає від усіляких бід та нещасть.

Михайло ПІНЬ – голова Зборівської

районної партійної організації