Кабмін перейнявся проблемою гуртожитків Текстерно

І надалі актуальними залишаються проблематика гуртожитків ВАТ «Текстерно». Процес вирішення ряду питань – опалення і постачання гарячої води, передача на баланс міської ради будинків із подальшою приватизацією, після приїзду Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко до Тернополя значно прискорився.

Вже зараз, за словами Юлії Володимирівни,  Кабмін планує виділити 18 млн. гривень на реконструкцію систем теплопостачання та постачання гарячої води та відновлювальні  ремонтні роботи у будинках. Проблематика гуртожитків ВАТ «Текстерно» обговорювалося на засідання Кабінету міністрів України, після чого було запропоновано Тернопільській міській раді та Тернопільській облдержадміністрації підготувати ряд документів, необхідних для виділення вище вказаних коштів. За ініціативою представників Блоку Юлії Тимошенко у міськраді було створено спеціальну комісію та у терміновому порядку проведено обстеження технічного стану систем комунікацій та будинків, за результатами якого складено дефектні акти та перелік невідкладних відновлювально-ремонтних робіт по кожному гуртожитку та системах теплопостачання, підготовлено кошторисну документацію. Крім того, на чергову сесію Тернопільської міської ради внесено проект рішення, який передбачає передачу на баланс міста гуртожитків та інфраструктури підприємства.

Вся необхідна документація була готова вже 4 серпня. Проте безвідповідальність окремих чиновників облдержадміністрації привела до того, що документ був завізований лише через тиждень. А таке затягування неприпустиме, адже мова йде, мабуть, про найбільш гостру проблему житлово-комунального господарства області!

У понеділок 11 серпня  депутати-бютівці Сергій Кирик, Юрій Вересюк та Олексій Сандій провели зустріч із мешканцями гуртожитків об’єднання «Текстерно», на якій проінформували про пророблену роботу та найближчі перспективи вирішення проблеми. Фактично процес переходить у завершальну стадію. Проте залишилось ще підписати з керівництвом ВАТ «Текстерно» договір про передачу будинків та комунікацій на баланс міста і захистити проект та документацію у профільних міністерствах.

Натомість жителі гуртожитків висловили сподівання, що їхні негаразди нарешті закінчаться і, нарешті, вони будуть повноцінно отримувати тепло і гарячу воду, та зможуть з часом, приватизувати свої помешкання.