Заява

Тернопільської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

Шановні тернополяни!

У вівторок 12 липня відбувся міський аукціон з продажу земельних ділянок. За результатами торгів продано 3 земельні ділянки. Загальна вартість проданої 0,7 гектара землі   – 3 мільйони 634 тисячі 650 гривень. Особливо вражаюча ціна продажу ділянки по вулиці Київській – за 0,21 гектара покупець заплатив 2 559 866, 40 гривень. Тобто ринкова вартість за одну «сотку»  у цьому мікрорайоні становить близько 122 тисяч гривень. Саме відкрита процедура аукціону, дозволила визначити реальну вартість тернопільської землі. Сума продажу  більше ніж за 2,5 мільйони гривень ділянки на Київській дала можливість зрозуміти, наскільки була обкрадена громада Тернополя у жовтні 2007 року, коли  дев’ять  гектарів землі садівничого товариства «Ювілейне», віддано без конкурсу та аукціону, за безцінь ТОВ «Ровекс». Підприємству, співвласником якого є голова Тернопільської обласної організації політичної сили «Єдиний центр», депутат міськради Сергій Тарашевський. Рішення, яке прийнято депутатами, всупереч ухвалам двох судів, що забороняли  міськраді розглядати питання відчуження землі не зупинили ласих до землі депутатів. А враховуючи останні торги,  на сьогоднішній день ця ділянка вартувала би 109,8 мільйонів гривень.

Майже 110 мільйонів фактично недоотримав міський бюджет. Це у той час коли представники виконавчих структур скаржаться, що немає грошей на роботи капітального характеру. У той час, коли тернополяни потребують термінового вирішення першочергових проблем життєзабезпечення  міста, зокрема,  гостро  стоїть питання забезпечення теплопостачанням жителів вулиці Фабричної, гуртожитків «Текстерно» та комбайнового заводу, міська рада за безцінь роздає землю. Роздані від початку каденції ділянки вимірюються, десятками та сотнями гектарів. Незважаючи на позицію фракції Блоку Юлії Тимошенко у Тернопільській міській раді та прийняте рішення про проведення аукціонів, ділянки і далі роздаються задарма представникам депутатсько-олігархічної більшості.

Тернопільська міська організація ВО «Батьківщина» засуджує ганебне розбазарювання землі, що не дає можливості суттєво покращувати добробут наших громадян.

Голова

Тернопільської міської організації

ВО «Батьківщина                                                                Кирик С.К.