Дорогі діти, батьки, вчителі, вихователі!

Від усього серця щиро вітаю Вас з 1 вересня – Днем знань!

Україна завжди була країною розумних та мудрих людей, а українська нація була й залишається нацією багатого інтелекту та знань. Ще з часів середньовіччя ми мали одну з найбільших у Європі бібліотек, до Києва приїздили вчитися з усіх країн тогочасного світу…

Академік Вернадський, Корольов, Богомолець, Патон, Глушков – ці імена наших співвітчизників знає увесь світ, бо вони зробили неоціненний внесок у розвиток світової науки.

Сьогодні за шкільні парти вперше сядуть маленькі діти. Я вірю, що мине п’ятнадцять-двадцять років і їхніми здобутками пишатиметься науковий світ всієї планети.

Для цього я, як керівник Уряду, обіцяю усе можливе й неможливе, щоб освіта та наука стали  пріоритетом номер один.

Головне, що зробить Уряд – забезпечить доступ до якісної освіти дітей  у містах та в далеких гірських селищах. Пріоритет Уряду номер один – модернізація українських шкіл та побудова нових сучасних навчальних закладів. Реалізацію цієї Концепції ми розпочинаємо з західних регіонів Батьківщини, де внаслідок стихії школи були практично повністю зруйновані.

А ще Уряд зробить все, щоб держава повністю забезпечувала дітей підручниками, сільські школи – автобусами, а професія Вчителя стала найбільш шанованою у суспільстві. Ми зробимо все, щоб обдарована дитина мала реальну можливість вчитися там, де заслуговує, незалежно від статку батьків.

Український Уряд дасть можливість нашим спеціалістам працювати у себе вдома, на своїй землі, за гідну зарплату і з хорошими умовами, а не від’їжджати за кордон.

Разом з Вами ми взмозі зробити інтелектуальний, освітянський прорив!

Я хочу побажати  школярам, їх батькам та педагогам терпіння, мудрості та великої тяги до знань.

Щастя Вам та успіхів!

Прем’єр-міністр України                                               Юлія ТИМОШЕНКО