В боротьбі з стихією байдужих не було!

Стихія, що пройшла Україною 23-27 липня 2008 року завдала значних збитків в Тернопільській області. Внаслідок стихії постраждали Борщівський, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький та Монастириський райони області. Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» одна з перших в області активно включилась в процес надання допомоги постраждалим жителям області.

Оперативно організувала доставку продуктів харчування (крупи, макаронні вироби, цукор, сіль, олія, маргарин, консерви, овочеві консервації) та питної води в постраждалі населені пункти. До цього процесу включились усі районні партійні організації, що не постраждали, а також Тернопільська міська партійна організація. Загалом обласна партійна організація надала постраждалим від стихійного лиха жителям області допомоги у вигляді продуктів харчування, близько 20 тонн та питної води — 30 тонн на суму більше 70 тис. грн.

Також допомогу продуктами надала Дніпропетровська обласна партійна організація, яка оперативно направила в Тернопільську області машину з продуктами.

Обласна та міська партійні організації надають допомогу постраждалим жителям області будівельною цеглою. Всього планується надати 55 тисяч цегли, 21 тисячу уже направлено за призначенням. Загальна вартість допомоги, наданої будівельною цеглу близько 55 тис. грн.

Окрім того, з кожним днем накопичується благодійний рахунок, на якому на сьогоднішній день вже нараховується близько 15 тисяч гривень для допомоги найбільш-постраждалим сім’ям в області.

Також, відразу ж після повідомлення про затоплення окремих районів області на місця відбули: народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний, голова Тернопільської обласної ради, член бюро ТОО ВО «Батьківщина» Михайло Миколенко, заступник голови Тернопільської обласної ради, член бюро ТОО ВО «Батьківщина» Теодозій Кухарський, депутати Тернопільської обласної ради Ігор Романків (керівник фракції в обласній раді), Михайло Апостол, Михайло Сличенюк, Василь Ференц, Богдан Миронюк, Віктор Шепета, голова Монастирської районної ради Володимир Данилюк (член ВО «Батьківщина»), голова Бучацької районної ради Олег Михайлів (член ВО «Батьківщина»), заступник голови Борщівської районної ради Валерій Ромашенко (член ВО «Батьківщина»), заступник голови Заліщицької районної ради Ярослав Мацьків (член ВО «Батьківщина»), заступник голови Гусятинської районної ради Степан Батіг (член ВО «Батьківщина»), депутати районних рад, обрані від Блоку Юлії Тимошенко, районні партійні організації, первинні партійні організації ВО «Батьківщина». Окремі депутати обласної, районних рад повернулись із відпусток. Депутати та керівники органів місцевого самоврядування оперативно на місцях вирішували проблемні питання.

До допомоги постраждалим громадянам залучалась і Тернопільська обласна молодіжна громадська організація «Батьківщина молода» (голова Ігор Яворський). Активісти партійної молодіжки допомагали місцевим жителям ліквідовувати наслідки стихії (виносити намул із підвалів та будинків, прокопувати канави для спуску води із городів).

На даний час Тернопільська обласна партійна організація, завдяки своїм активістам та просто небайдужим громадянам, продовжує здійснювати роботу щодо допомоги постраждалим від стихійного лиха жителям області, нашим краянам.