Як злодій кричить «Хапай злодія»

Фактично своїми діями Президент України минулого тижня зробив усе для розвалу демократичних сил. Фракція Наша Україна під тиском Віктора Ющенка заявила про свій вихід з коаліції.

Минулого тижня в багатьох центральних та регіональних засобах масової інформації з’явилися численні заяви та обвинувачення Прем’єр-міністра України Юлії Володимирівни Тимошенко та БЮТу у розвалі демократичної коаліції, неефективному управлінні,  зраді національних інтересів та Державній зраді.

Задля збереження коаліції демократичних сил наш лідер Юлія Володимирівна Тимошенко та наша політична сила довго мовчали і зносили численні образи та «вставляння палок у колеса». Проте настав час привідкрити правду та назвати речі своїми іменами. Саме Віктор Ющенко з допомогою своїх посіпак з секретаріату винен у спробі розвалу демократичних сил та відповідальний за існуючу політичну кризу в державі. Винен, тому що довго цього прагнув.

Масована інформаційна війна проти БЮТу і абсурдні звинувачення є лише спробою звалити вину за розвал демократичної коаліції на нашу політичну силу. Насправді  з перших днів і протягом 8 місяців існування уряду Президент і Секретаріат робили все можливе, щоб коаліції не існувало.  хочеться нагадати шалений тиск на Прем’єра, коли почались виплачуватись знецінені вклади «Ощадбанку» і коли Юлія Володимирівна забирала з газового ринку нікому непотрібного корупційного посередника «РосУкрЕнерго». Робота по приватизаційних процесах по Фонду Держмайна також була заблокована Президентом та його секретаріатом, і як наслідок – зірвано процес виплат заощаджень знецінених вкладів. Як міг ефективно працювати уряд коли керівники обласних адміністрацій, що нібито підпорядковуються Прем’єр-міністру, а насправді цілком залежні від Президента, оскільки призначаються ним, елементарно не з’являються на засідання уряду, оскільки Ющенко заборонив їм спілкуватися з Юлією Володимирівною. А то й свідомо блокували роботу уряду у регіонах. Я також хочу нагадати скільки разів Президент накладав вето на закони, що мали на меті подолання інфляції та призупиняв постанови Кабміну. І навіть не зважаючи на це Кабміну вдалося подолати залишену у спадок 17 % інфляцію.

Але що Віктор Андрійович називає державною зрадою?

Чи зрадою національних інтересів є захист Чорноморського шельфу – найбільшого потенційного носія запасів природного газу від компанії «Венко», фінансової структури, за якою стоїть Ахметов? Чи може зрадою є заборона віддати стратегічний нафтопровід Одеса-Броди іншому олігархові – Ігорю Коломойському?   Чи зрадою є вимога прийняти постанову Кабміну по Чорноморському флоту, що може привести до військового протистояння з Росією. Можливо, бажання боротися з корупцією, поставити на місце олігархічні клани чи дипломатично зберегти мир для держави також є зрадою національних інтересів?

Минулого тижня у Тернополі також  з’явився ряд заяв та виступів по засудженню дій Кабміну та звинуваченню БЮТу.

Цікаво, що найбільше піариться таким чином політична сила «Єдиний Центр» – створений Балогою політичний адмінресурс для Президента на наступні вибори (бо партією його не назвеш). Ситуація на диво нагадує історію, коли чи не найбільший злодій кричить «Тримай злодія!». Перш ніж когось звинувачувати у корупції чи зрадах, хочу нагадати чільнику обласної організації ЄЦ Сергію Тарашевському, голосування у Тернопільській міськраді за земельні питання. Зокрема за виділення ТОВ «Ровекс» (власником якого є родина Тарашевських) 9 гектарів землі, за яку у міський бюджет не надійшло ні копійки. А враховуючи останній аукціон, який відбувся у Тарнополі, і де ділянка у 0,21 гектара була продана більш ніж за 2,5 млн. гривень, можна розрахувати втрати міського бюджету, що оцінюються більше 100 млн. грн. ( у випадку продажу ділянки на відкритих торгах). А скільки ще десятків гектарів роздано задарма представникам «Нашої України» та ЄЦ? Скільки тисяч квадратних метрів комунального майна продано за безцінь? І у  скільки  сотень мільйонів можна оцінити втрати Тернопільського бюджету та громади міста.

Я хочу офіційно заявити, що всі звинувачення на адресу нашого лідера та нашої політичної сили є безпідставними та абсурдними. Не БЮТ, а Наша Україна офіційно заявила про вихід з коаліції, не Юлія Тимошенко, а Віктор Ющенко підписував разом з Януковичем, Морозом, Цушком, Безсмертним та Єхануровим Універсал національної єдності. Наша політична сила і зараз звертається до Президента Віктора Ющенка та Нашої України без усіляких ультиматумів повернутися до коаліції демократичних сил.

Депутат Тернопільської міської ради

Голова Тернопільської міської організації

ВО «Батьківщина»                                                                     Сергій Кирик