Сценарій розвалу коаліції сплановані Президентом та Бологою заздалегідь

Сценарій політичної кризи та розвалу демократичної коаліції, був спрямований секретаріатом ще з перших днів прем\’єрства Юлії Тимошенко. Те, що для більшості українців стало несподіванкою, для Президента та Секретаріату є закономірним та передбачливим процесом.

Ні для кого в українському політикумі сьогодні не є секретом надзвичайно низька електоральна підтримка нині діючого Президента. Шанси у Віктора Андрійовича вдруге  посісти президентське крісло настільки ж примарні як бабі Парасці отримати Міс Світу. За різними соціологічними опитуваннями рейтинг підтримки Віктора Ющенка менше 5 %. Це навіть менше ніж було у Кучми 2004 році.  І це добре розуміють у секретаріаті Президента на Банковій.

Все це штовхає Ющенка на знищення сьогодні діючого чільного голови Кабінету міністрів Юлії Тимошенко, у якій він бачить свого основного конкурента на виборах 2010 року. Наслідком цієї боротьби є абсолютно не етичні та некоректні дії Президента по відношенні як Кабінету міністрів, так і Юлії Тимошенко зокрема. Різка критика дій уряду, в тому числі у закордонній пресі, численні ветування законів, що вносить Кабмін, призупинення постанов Кабінету міністрів України – далеко не повний арсенал заходів до яких вдається Ющенко та секретаріат.

Ще у травні 2008 року вбачаючи у таких діях Президента можливість розвалу ним демократичної коаліції ряд вагомих європейських політиків, зокрема депутати Європарламенту від Німеччини і Британії Елвін Брок та Чарльз Теннок  виступили із заявою, «Своїми недавніми діями Президент України Віктор Ющенко, схоже, забезпечив собі місце у довгому списку правителів, які пожертвували майбутнім своєї країни лише доля продовження свого невмілого керівництва. Єдиним мотивом Ющенка, схоже, є бажання завдати шкоди своєму Прем\’єр-міністрові Юлії Тимошенко, яку він вважає найбільшою загрозою своєму переобранню 2010 року», – говориться в ній.

Єдиною можливістю, яка дає якісь шанси отримати найвищий державний пост для Віктора Андрійовича є провокування хаосу і протистояння у суспільстві. Саме ті чорні технології, які були використанні при президентській кампанії 2004 року і які різко осуджував і критикував тодішній кандидат у Президенти Віктор Ющенко сьогодні взяті ним секретаріатом на озброєння у боротьбі з Тимошенко. Це єдиний шанс для нашого «гаранта», бо у решті питань – Ющенко абсолютно збанкрутував  – як у моральному так і політичному плані.

Різка критика уряду, постійне блокування його роботи, утворення по своїй суті ще двох кабмінів – РНБО та секретаріату, які могли давати вказівки як самому Прем\’єру так членам Кабінету міністрів, все це є роботою на знищення головного ворога Віктора Андрійовича – Юлії Тимошенко.

За інформацією компетентного видання «Дзеркало тижня» у секретаріаті задля того, щоб втримати владу розглядають навіть варіант силового протистояння.

Депутат Тернопільської міської ради

від фракції БЮТ Юрій Вересюк