Дитячий майданчик – оаза серед гуртожитків

Сучасний дитячий майданчик, який урочисто відкрили 14 вересня, став казковою оазою серед гуртожитків ВАТ “Текстерно” на проспекті Злуки в Тернополі. Гойдалки, каруселі, пісочниця, майданчик для міні-футболу стали місцем, де діти тепер проводять весь свій вільний час.

Святкування розпочалося о 15.00 з урочистого розрізання стрічки. Вхід на майданчик, прикрашений повітряними кульками, першими перетнули люди, які найбільше до цього долучилися: голова первинної партійної організації мікрорайону “Сонячний” ТМО ВО “Батьківщина” Наталія Вовчук та голова громадської Тернопільської обласної організації “Підприємці Галичини” Ольга Шахін, яка є ще й заступником пані Вовчук. На свято відкриття прийшли, мабуть, усі діти з навколишніх гуртожитків – близько трьох сотень дітлахів. Трішки менше було дорослих – батьки з немовлятами на руках, мами з дітьми за ручку…

А що за свято без подарунків? Про них організатори акції теж не забули. Спочатку подарунки отримали ті діти, що допомагали в облаштуванні майданчика. Футбольні, баскетбольні м’ячі, іграшки, ляльки, конструктори, машинки тощо стали для них приємною несподіванкою. Однак організатори цим не обмежилися – всім дітям роздавали цукерки, іграшки, за це потрібно було розказати віршик чи заспівати пісеньку. Малеча так раділа подарункам, що одразу їх розпаковували, гралися, вихвалялися один перед одним. На обличчі кожного сяяла усмішка, а очі світилися радістю.

“Скільки за останні роки в нашому місті відкрито нових шкіл, садочків, бібліотек, спортивних споруд? Сьогодні ми започаткували маленьку традицію, відкриваємо цей хоча і не великий дитячо-спортивний майданчик і сподіваємося стати ініціаторами створення подібних майданчиків у всіх мікрорайонах Тернополя. У своїй ініціативі ми знайшли тверду підтримку від народного депутата від БЮТ Василя Деревляного, який допоміг створити цей диво майданчик та буде сприяти створенню подібних об’єктів у Тернополі. Окремо хочеться подякувати виконавчому директору ВАТ “Текстерно” Сергію Опришку, завдяки якому на цьому місці стоїть майданчик.

Ми не розраховували, що прийде стільки дітей. Старалися не обділити нікого увагою. Щоб подарувати це свято, нам довелося пропрацювати кілька місяців і потратити 55 тисяч гривень. Але думаю, не варто говорити про гроші, коли справа стосується дітей. Вони наше майбутнє. Дивлячись на дітей, я бачу що свято сьогодні вдалося. Сучасний дитячий майданчик – це саме те, що було дуже потрібно мешканцям цих гуртожитків”, – вважає Ольга Шахін, яка стала спонсором у будівництві майданчика.

Однаково задоволені майданчиком як діти, так і дорослі.

“У мене двоє дітей – сину дванадцять, а донечці тільки рік. Тепер я не буду переживати, куди старший піде грати у футбол. Я його завжди тут зможу знайти. Через вікно буду його бачити. Та й з малою добре буде гуляти – тут дуже зручно. Це чудово, що забрали смітники і збудували такий гарний майданчик. Думаю, всі люди мають дякувати організаторам”, – розповіла пані Надія, яка прийшла на відкриття майданчика з двома дітьми.

“Це не перша і не остання акція, яку проводить наша партійна організація для мешканців цих гуртожитків. За сприяння нашої політичної сили та депутата Верховної Ради України від Блоку Юлії Тимошенко Василя Деревляного усім діткам до Дня міста роздали зошити, щоденники, футболки та маєчки, а також до 1 вересня багатодітні сім’ї отримали у подарунки солодкі гостинці й шкільне приладдя. Сьогодні ж ми відкрили дитячий майданчик. Одним словом намагаємося допомогти усім, чим можемо переймаємося проблемами людей, які тут проживають. Водночас хочемо щоб люди цінували те, що ми робили, берегли та доглядали цей майданчик Спільними зусиллями ми можемо багато чого добитися”, – поділилася планами Наталя Вовчук.

Були присутні на урочистому святкуванні депутати міської ради від Блоку Юлії Тимошенко Андрій Артемович та Олександра Різник та активісти ТМО ВО “Батьківщина” Володимир Гамівка, Ірина Буртняк, Людмила Богусловець, Галина Свистун, Уляна Яцюк . До них підходили дорослі зі своїми дорослими проблемами. А їх у мешканців гуртожитків ще чимало. Люди сподіваються, що саме Блок Юлії Тимошенко допоможе їх вирішити.

Святкування тривало майже годину. Однак після завершення офіційної частини ніхто не поспішав розходитися. Малеча освоювала різнокольорові гойдалки, хлопці поділилися на команди і грали у футбол… Батьки ж, зібравшись купками, обговорювали подію і раділи не менше ніж діти.

Підготував  Володимир Кузик