У «живому ланцюзі» на підтримку Президента прогулюють уроки та пари і мокнуть діти

Школярі, студенти, вчителі та працівники ТОВ «Ровекс» на вимогу та через погрози місцевих «нашоукраїнців» та ЄЦ від 10 до 12 годин ранку імітували «живий ланцюг» біля проїзної частини у Тернополі та деяких районах області.

З самого ранку у п’ятницю, 12 вересня до народного депутата України Деревляного В.Т. надійшло звернення від депутата Тернопільської обласної ради Михайла Піня про те, що вчителів Зборівської загальноосвітньої школи адміністративними методами зобов’язують брати участь у політичній акції, так званому «живому ланцюзі». Як йдеться у зверненні, вчителі скаржаться на те, що проти власного бажання їх заставляють у дощову холодну погоду стояти біля дороги. В той же час прийшла інформація з інших районів області, які били на сполох про те, що працівників бюджетної сфери, школярів та студентів заставляють стояти біля дороги. Зафіксовано також факти зловживання службовим положенням. Зокрема для перевозу учасників акції на підтримку президента, організовану ЄЦ та НУ використовували шкільні автобуси за дорученням голів районних адміністрацій деяких районів області. Незадовго після такої інформації «живий ланцюг» почав формуватися і у самому місті Тернополі. Основне те, що цей ланцюг на 90% складався з дітей, більшість з яких навіть не розуміють причини цієї акції.

Як розповів учень однієї з Тернопільських шкіл, орієнтовно 8-9 класу, він тримав прапор вже близько 20 хвилин, і вже трохи замерз в руки. Вийти на дорогу йому сказали в школі, говорили що треба піти на акцію на підтримку президента України.

Школярам дали тримати лише прапори, або просто стояти для масовки. У студентів більш важлива місія, їм доручили транспоранти з наклепницькими і брехливими написами. Мабуть, саме тому більшість молодих людей просто ховають обличчя за ці таблички.

В рядах дітей іноді з’являються депутати Тернопільської міської ради від Нашої України, але постійно не стоять, мабуть тому, що досить холодно на вулиці і дощить.
А діти підтупцем ходили туди-сюди та, мабуть, радіючи, що сьогодні «прогуляють» уроки. Як розповіла студентка Галицького інституту, Окасна ( прізвище дівчина побоялася назвати), що практично вся її група стояла в «живому ланцюгу».

— Сьогодні  зранку до нас зайшла викладачка і сказала всім збиратися і йти на акцію. Про сам зміст псевдо-акції стало зрозуміло з транспарантів, — каже Оксана. — Більшість моїх одногрупників пішли, бо побоялися за свою успішність.

Оксана ж поїхала додому, бо як і більшість з своїх одногрупників не є прихильником тих гасел, до яких закликає дана акція.
Не менш важливе і те, що \”президентський ланцюг\” виявився зовсім не міцним і з тієї точки зору, що організаторам акції не вистарчило людей на декількох придорожніх вулицях містах. Саме тому прапори прив\’язували до стовпів, дерев або одній людині давали тримати одразу два прапора.