За допомогою «всенародного віче», показової сесії та «живого ланцюга» нунсівцям попіаритися так і не вдалося!!!

Схоже, Президент України Віктор Ющенко та ряд пропрезидентських партій («Наша Україна», «ПОРА» та інші) починають все активніше та частіше наслідувати ті засоби і дії, які так активно критикували ще три-чотири роки назад.

Мова йде про застосування адмінресурсу. Свідками цього стали у п’ятницю 12 вересня тернополяни, під час проведення акції «Єднання України». Імітуючи «всенародну» підтримку за вказівкою із Банкової місцеве партійне керівництво пропрезидентський партій в «добровільно-наказовому» порядку повиганяло латати цей дірявий ланцюг кого з роботи, а кого і з навчання. Поряд з вчителями, студентами, працівниками ТОВ «Ровекс»  співвласником якого є обласний голова «Єдиного центру» Сергій Тарашевський – можна було також помітити як мерзли у негоду і учні кількох тернопільських шкіл.

А вже у неділю 14 вересня жителі нашого міста могли спостерігати на Театральному майдані трагікомічний фарс під голослівною назвою Віче.

Аудиторія присутніх складалася з кількох десятків пенсіонерів та партійців «Нашої України», інших політичних сил, працівників міської ради. Можна було помітити також 10-20 дітей шкільного віку, що тримали прапори НУ. Як виявилося, за «рекомендацією» вчителів – на акцію прийшли учні 8-ї школи, директором якої є міський керівник «Нашої України» Ольга Похиляк.

Пізніше на сцену, яка була влаштовано на театральному майдані з нагоди святкування річниці ТV-4 вийшов Тернопільський міський голова та депутати міської ради від фракцій «Нашої України», «ПОРИ» «УНП». Як виявилося депутати та Роман Заставний вирішили провести на площі позачергову сесію міської ради по питанню політичної ситуації в Україні. Пролунав державний гімн України  і була зачитана заява, в якій зокрема звучала вимога до депутатів від БЮТу повернутися до демократичної коаліції. Все це дуже нагадує ситуацію, коли хтось бачить у іншого тріску в оці, а в себе не помічає колоду. Адже не Блок Юлії Тимошенко, а саме фракція «Наша Україна» у Верховній Раді оголосила про свій вихід із коаліції. Міський голова Роман Заставний зазначив, що нажаль на зібрання прийшло дуже мало людей. Проте, дивуватися, мабуть, не має чому, адже саме такою мізерною є електоральна підтримка збанкрутілих політ сил. Після зачитання заяви знову пролунав державний гімн України, і так звана «сесія» завершила свою роботу.