«Українські гульки» від «Батьківщини молодої» наповнювали серця присутніх патріотизмом та милосердям

Вже втретє цього року «Батьківщина молода» запросила до «українських гульок» декілька сотень молодих юнаків та дівчат. Окрім позитивних емоцій, піднятого духу патріотизму та єдності, який панував на вечірці у «Алігаторі», організаторам заходу вдалося зібрати, в рамках благодійного аукціону, близько 6 тисяч гривень для дітей – сиріт та дітей з фізичними та розумовими вадами.

Декілька сотень молодих людей одягнених у національний одяг, вишиванки
розважалися та танцювали під українську музику та пісню. Гостей забавляли місцеві артисти та українські самобутні музики.

Усі запрошені пригощалися українським морозивом та коктейлем вечора „Батьківщина молода”. Вже втретє у Тернополі пройшов захід для молоді, який спрямований на популяризацію української пісні, слова та українських традицій. І, варто зазначити, що такий прекрасний задум Тернопільської обласної молодіжної громадської організації ВМГО «Батьківщина молода» з кожною наступною вечіркою підтримує все більше молоді.
Юнаки та дівчата в українському національному вбранні з задоволенням брали участь в конкурсах та забавах: хто знає найбільше українських пісень та саме головне – конкурс на найкращу вишиванку (до речі вхід у вишиванці був безкоштовним). Переможці конкурсів були нагороджені пам’ятними призами від спонсорів та подяками від „Батьківщина молода”. Зате варто виділити найважливішу подію, яка відбулася за ініціативи депутата Тернопільської міської ради  БЮТ Ігоря Яворського, а саме благодійний аукціон для допомоги діткам позбавлений батьківської опіки та турботи та для дітей  хворих на ДЦП. Перед самим початком розважальної програми у готельно-розважальному комплексі «Алігатор» відбувся аукціон-продаж фоторобіт з зображеннями маленьких діточок та робіт з бісеру зроблених руками дітей з обмеженими фізичними та розумовими можливостями . Небайдужих до чужого горя виявилося багато і, варто зазначити, що в ході благодійного аукціону було продано 11 фоторобіт та 15 робіт з бісеру  і зібрано майже 5 тисяч гривень  для дітей  будинку сиріт «Малятко» і Міжнародного християнського руху спільнот, який  об’єднує осіб розумово-неповносправних їх батьків та молодь-приятелів «Віра і Світло». Окрім того, понад 600 гривень, які були отримані від продажу флаєрів (вартість одного флаєра-запрошення – 10 гривень) також буде передано дітям.

З словами вдячності організатори вечірки та благодійного аукціону звернулися до ГРК «Алігатор» – депутату Тернопільської обласної ради від БЮТ Андрію Трачу, Тернопільській філії «Приват Банк», ТМ «Українське морозиво», СМАЙЛ – ТВ, Голові Тернопільської обласної громадської організації «Підприємці Галичини» Ользі Шахіній, Депутату Тернопільської міської ради Ігорю Яворському, Тернопільському обласному інформаційно-туристичному центру Фотохудожнику Гаврилюку Руслану.

Організатор голова ТОМГО ВМГО „Батьківщина молода”, депутат Тернопільської міської ради Ігор Яворський: „ Українські гульки „Батьківщина молода” це хороша традиція, брендова клубна вечірка Тернопільської ОМГО „Батьківщина молода”…., до речі до нас на свято вишиванки та української музики приїжджають гості з різних областей України, різних молодіжних політичних об’єднань – і це КЛАСНО!!!
Ми продовжуємо втілювати в життя всій молодіжний, культурний „Український прорив” основна мета якого: популяризація української культури, звичаїв та традицій наших предків серед молоді м. Тернополя; збільшення кількості українського музичного продукту в розважальних закладах нашого міста; пропагування здорового способу життя; підвищення національної самосвідомості серед молоді.
Ми й на далі будемо проводити вечірки подібного типу, адже українська молодь, найкраща молодь світу, бажає такого свята!»