Трибуна депутата

Про позицію фракції БЮТ у Шумському районі щодо політичної ситуації в Україні та діяльність депутатської фракції розповів депутат Шумської районної ради від Блоку Юлії Тимошенко, голова ШРО ВО «Батьківщина» Олександр Макаревич.

Сьогодні, безперечно, безпідставними є звинувачення БЮТ у зраді, адже саме Президент розколов демократичну коаліцію. Ми хочемо і готові результативно співпрацювати, а не влаштовувати дострокові вибори. Сьогодні вихід з ситуації, що склалася, ідеально виглядав би так: створення коаліції НУНС, БЮТ та Блок Литвина, адже саме таку пропозицію винесла Юлія Тимошенко. Але у такому разі наша політична сила  має основну і найважливішу умову – звільнення Балоги. Зате, як вже говорив Президент: « Балога – це я!». Віктору Ющенку та його оточенню варто пам\’ятати про те, що половина депутатів з фракції \”Наша Україна – Народна Самооборона\” підтримують Юлію Тимошенко і не хочуть нових  дострокових виборів. Нові позачергові вибори, без сумніву, кинуть нашу країну у руки високовідсоткової інфляції. На сьогодні саме такою є позиція БЮТ, і ми сподіваємося на розуміння і співпрацю політичних сил в інтересах народу України. Звідси зрозуміло і ще раз наголошую на тому, що загалом Блок Юлії Тимошенко та вся наша депутатська фракції переслідує єдину мету і ціль  – результативна робота в інтересах громадян України, в інтересах та на благо жителів Шумського району. Варто зазначити, що куратором Шумського і Кременецького районів є депутат Верховної Ради України  від Блоку Юлії Тимошенко Ярослав Федорчук. Вважаю, що нам пощастило, адже він дуже впливова виконавча людина.  Ярослав Петрович  завжди старається вирішити ті питання та проблеми, які турбують людей Шумщини. На сьогодні вирішено питання з ліквідацією аварійного стану Бриківського НВК. Згідно проектної документації на такі цілі потрібно було 1 млн 200 грн, з них уже виділено 1 млн 044 грн. До речі тендер виграло місцеве підприємство, тому плюс ще й у тому, що з’являться нові робочі місця, будуть сплачуватися податки, які поповнять місцевий бюджет. Наступне позитивно вирішене питання – ремонт геріатичного відділення у будинку для перестарілих. З даного приводу відправлено звернення, і народні депутати Ярослав Федорчук та Василь Деревляний саме працюють над цим питанням. Ще один помітний факт, адже саме за сприяння пана Федорчука досягнуто домовленості про видачу \”Львівтрансгазу\” ліцензії на проведння газу, отже, можна сподіватися, що незабаром південна частина Шумщини буде газифікована. Виходячи з вищенаведених фактів, мабуть правильною буде думка про те, що незалежно, яка виборча система в Україні головна, основне, щоб депутат, якого обрав народ, хотів та умів працювати. Саме тому, якнайшвидше потрібно підтримати імперативний мандат, щоб відсіяти всіх тих «народних обранців», які не виправдали надії громадян, а тим депутатам, які результативно працюють для людей не переслідувати власних інтересів, а об’єднатися і працювати для спільної мети. Працювати злагоджено на благо українського народу.