Через бездіяльність команди Ю.Чижмаря жителі гуртожитків ТО ВАТ «Текстерно» пікетували Тернопільську обласну державну адміністрацію

В четвер, 25 вересня 2008 року, Тернопільська міська організація ВО «Батьківщина» та жителі гуртожитків ТО ВАТ «Текстерно» пікетували Тернопільську обласну державну адміністрацію.

Причиною пікету стала бездіяльність обласних чиновників.

Так, Тернопільська обласна державна адміністрація у визначені строки не затвердила розподіл коштів, через що виникла загроза невчасного фінансування реконструкції гуртожитків ТО ВАТ «Текстерно».

Ще 17 липня 2008 року перебуваючи з одноденним робочим візитом у м. Тернополі Прем’єр-Міністр України Юлія Тимошенко, на численні звернення жителів гуртожитків ТО ВАТ «Текстерно» взяла під особистий контроль питання щодо фінансування першочергових аварійно-відбудовних робіт.

Результатом роботи Ю.Тимошенко за активної участі народного депутата України Василя Деревляного стало розпорядження Кабміну від 10 вересня, яким виділено Тернопільській обласній державній адміністрації 10219 тис. грн. Одночасно вказаним розпорядженням доручено Тернопільській облдержадміністрації в тижневий строк з дня прийняття Розпорядження затвердити з погодженням з Мінекономіки, Мінфіном та Мінрегіонбудом розподіл коштів, виділених для проведення першочергових аварійно-відбудовних робіт у м. Тернополі.

Станом на 23 вересня 2008 року такий розподіл коштів не був затверджений. У зв’язку з цим народним депутатом України Василем Деревляним в облдержадміністрацію було подане депутатське звернення з вимогою до голови Тернопільської ОДА негайно затвердити з погодженням з Мінекономіки, Мінфіном та Мінрегіонбудом розподіл коштів, виділених для проведення першочергових аварійно-відбудовних робіт у м. Тернополі.

Взнати про причини бездіяльності представників Президента в області забажали і самі жителі гуртожитків ТО ВАТ «Текстерно», саме тому вони і прийшли під стіни обласного адмінбудинку.

Фактично ошуканих владою людей підтримали партійці Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Перший заступник голови Тернопільської ОДА Андрій Флісак не знайшов аргументів у свій захист, а тому не знайшов іншого варіанту, як просто піти від людей, не роз’яснивши повністю позицію облдержадміністрації.

Проте підтримку жителі гуртожитків ТО ВАТ «Текстерно» знайшли в депутатів місцевих рад, обраних від Блоку Юлії Тимошенко, які пообіцяли довести процес виділення коштів на реконструкцію гуртожитків до кінця, не залежно від позиції керівництва ОДА.

Після обговорення дій чиновників, пікетуючи передали свої вимоги керівництву адміністрації. Серед вимог є негайне затвердження з погодженням з Мінекономіки, Мінфіном та Мінрегіонбудом розподіл коштів, виділених для проведення першочергових аварійно-відбудовних робіт у м. Тернополі, а також швидке освоєння виділених Кабміном коштів.