Виступ народного депутата України, голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василя Деревляного з трибуни Верховної Ради України 26 вересня 2008 року

Шановні колеги, шановні виборці! На подолання наслідків стихійного лиха в Тернопільській області Кабмін виділив на сьогоднішній день 80 мільйонів гривень із 96 запланованих.

Зрадівши поступленню таких мільйонних сум, голова обласної адміністрації Чижмарь із своїми підлеглими розпочали на горі людей відмивати серйозні кошти.

Колишній керівник Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Тернопільської ОДА Кінзерський на закупівлі мотопомп та погружного насоса із виділених 100 тисяч бюджетних коштів вкрав 55 тисяч гривень. На це є акт перевірки КРУ, відкрита кримінальна справа. Сьогодні він звільнений з цієї посади.

Голова обласної адміністрації зчинив крик, коли по стихії обласне управління міліції в Тернопільської області порушило 3 кримінальні справи. Але все ці справи почали застрявати в обласний прокуратури. Проведеними повторними обстеженнями знищених посівів за участю представників КРУ в 4 районах області станом на 20 серпня попереджено незаконних видатків на суму 7,5 мільйонів гривень. Тобто всього було приписано близько 3 тисячі гектарів посівів.

Сьогодні можна відповідально заявити, якщо б не було погодження від керівників РДА цих районів і ОДА, сільські голови або керівники сільськогосподарських підприємств самостійно ніколи б не оформляли фіктивних документів. Тут, напевно, «криша» від голови ОДА.

Заслуговує серйозної уваги земельний дерибан в області під керівництвом Чижмаря.

Напевно, вже пора Генеральній прокуратурі вжити термінових заходів по наведенню законного порядку із заступниками прокурора області. Одні просто підписують відписки на звернення депутатів різного рівня, другі кришують депутатів Тернопільської міської ради, голів РДА та інших їм подібних, які грабують державні кошти та людську землю, треті вимагають винагород та виконують політичні замовлення голови ОДА Чижмаря.

Наприклад, за статтю в місцевій газеті «Номер один» Чижмарь у грубій, принизливій формі звинуватив журналістів цієї газети та через заступника прокурора області Леоніда Ореховського розпочав політичні репресії.

Сьогодні хто б не направляв кримінальні справи в обласну прокуратуру, в обласній прокуратурі все розчиняється і закривається. Якщо Генеральна прокуратура не припинить ці круглорічні жнива в обласній прокуратурі, тоді доведеться громадськості в межах чинного законодавства захищати свої інтереси та інтереси області.

Дякую.